Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου: Κλείνουν οι "Τρύπες του Καραμανλή"

Πρόκειται για σοβαρό γεγονός

30 Σεπτεμβρίου 2020 15:33
Παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου: Κλείνουν οι

Η Παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, γνωστών και ως "Τρύπες του Καραμανλή", πρόκειται να κλείσουν τις επόμενες ώρες και για 20 έως 25 ημέρες λόγω σημαντικής ρωγμής στο βράχο στο ύψος των δύο τούνελ.

Την είδηση αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η τροχαία θα κατευθύνει τα οχήματα σε εναλλακτική διαδρομή μέσω Βάρκιζας.

Πριν από λίγους μήνες είχαν κλείσει τη Λεωφόρο Ποσειδώνος για να ολοκληρώσουν τα έργα της πεζογέφυρας.

«Πρέπει να καταλήξουμε στο τι θέλουμε» - Η τοποθέτηση του Γιώργου Πατούλη για τον Μεγάλο Περίπατο

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη και τη δική του τοποθέτηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι μέχρι το φθινόπωρο πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις, για το πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο.

Ο κύριος Πατούλης επεσήμανε το κίνδυνο, που ελλοχεύει για τις περιοχές του κέντρου, αν δεν υπάρξει ξεκάθαρο πλάνο που να μην της ζημιώσει, ενώ πρόσθεσε πως οι μεγάλες πόλεις πρέπει να γίνουν πιο φιλόξενες, αν και ήδη δεν είναι ενθαρρυντικό πως τα δέντρα έχουν κιόλας ξεραθεί.

«Πρέπει να έχουμε πόλεις πιο φιλόξενες στον πολίτη, τον περιπατητή, τον ποδηλάτη και φιλική προς το περιβάλλον. Δεν πρέπει, όμως, και να βιαζόμαστε, καθώς πρέπει να κάνουμε κινήσεις αποδεκτές στο επιχειρηματικό και ιστορικό κομμάτι.

Ο Μεγάλος Περίπατος είναι ένα μεγάλο οραματικό σχέδιο και είναι καλό το καλοκαίρι να αξιολογηθεί, αλλά το φθινόπωρο πρέπει να έχουμε καταλήξει στο τι θέλουμε, για να μη δούμε ατελείωτες ουρές και επιχειρηματική αδυναμία, σαν συνέπεια, στις περιοχές του κέντρου», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share