Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Δε θέλουμε το lockdown, κανονικά θα έπρεπε…» - Ανατροπή από τον Νίκο Σύψα

Όλα όσα είπε ο καθηγητής

30 Σεπτεμβρίου 2020 14:51
«Δε θέλουμε το lockdown, κανονικά θα έπρεπε…» - Ανατροπή από τον Νίκο Σύψα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Την ανατροπή έφερε ο Νίκος Σύψας με την νέα του αναφορά στον κορωνοϊό, με τον ίδιο να εκφράζει αβεβαιότητα για τον χειμώνα, τονίζοντας πως οι ειδικοί δε θέλουν το lockdown και θα έπρεπε κανονικά να υπάρξει ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σύψας τόνισε ότι κανείς δε θέλει να υπάρξει ένα δεύτερο γενικό lockdown, καθώς αυτό θα κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία και την οικονομία. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο όπου παρακολουθούν παράλληλα πολλές παραμέτρους που αφορούν την επιδημία και την αντοχή του συστήματος υγείας, τη στιγμή που συναγερμός έχει σημάνει στο μετρό της Αθήνας.

«Σε συνδυασμό αυτών των παραμέτρων ορίζουμε λοιπόν μια περιοχή σε μια κατάσταση πράσινη -καλή, κίτρινη -λιγότερο καλή, πορτοκαλί είναι η Αττική αυτή τη στιγμή ή κόκκινη που σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα», ανέφερε.

Ο λοιμωξιολόγος εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή «πιο αποφασιστικό μέτρο είναι η δυνατότητα του συστήματος υγείας να εξυπηρετήσει τα περιστατικά και ειδικά την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ. Αυτός είναι ένας δείκτης που μας δείχνει αν πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα ή όχι, είπε»

Για τα κρούσματα στα σχολεία ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «η κατάσταση που υπάρχει είναι αντανάκλαση της επιδημίας στην κοινωνία. Το αναμέναμε ότι θα είχαμε κρούσματα ωστόσο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σχολείων λειτουργούν, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share