Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μωρό πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε με το κινητό της μαμάς του!

Είδηση σοκ!

30 Σεπτεμβρίου 2020 14:18
Μωρό πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε με το κινητό της μαμάς του!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν τα παιδιά μάς βλέπουν ν’ ασχολούμαστε με το κινητό, αυτόματα στα μάτια τους γίνεται ένα πολύτιμο παιχνίδι.

Ένα τραγικό γεγονός, όμως, που συνέβη λίγες μέρες πριν στο Καζακστάν, μας υπενθυμίζει γιατί πρέπει να το ξανασκεφτούμε καλά πριν αφήσουμε το παιδί να παίξει με το κινητό μας, τουλάχιστον χωρίς την επίβλεψή μας.

Το συμβάν κατέληξε στον θάνατο ενός μωρού, που υπέκυψε τελικά στα τραύματά του. Το μωρό βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με τη μητέρα του, η οποία είχε αποκοιμηθεί. Τότε, άρχισε να παίζει με τον φορτιστή του κινητού, το καλώδιο του οποίου είχε «ανοίξει» και ήταν εκτεθειμμένο. Όταν η μαμά του ξύπνησε, είδε ότι το μωρό ήταν πολύ ήσυχο και διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε. Αφού πήγε την κόρη της στο νοσοκομείο, ήταν πλέον πολύ αργά -το κοριτσάκι είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το άτυχο μωράκι πέθανε από ηλεκτροπληξία αφού, όπως φαίνεται, πρέπει να ήρθε σ’ επαφή με το «γυμνό» καλώδιο του φορτιστή. Το προσωπικό του νοσοκομείου δημοσίευσε μια φωτογραφία από το τραυματισμένο χεράκι του παιδιού ως προειδοποίηση προς όλους τους γονείς για να τους δείξει πόσο επικίνδυνο είναι ν’ αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν με το κινητό, χωρίς μάλιστα να τα προσέχουμε.

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε κι αυτό: Ο «ακίνδυνος» βήχας του μωρού χειροτέρευε συνεχώς - Μέχρι που η μητέρα του ανακάλυψε κάτι τρομερό στη κούνια του (Video)

Ας ελπίσουμε πως αυτό το τραγικό περιστατικό ήταν το τελευταίο…

Όταν γεννήθηκε το κεφάλι του ήταν γεμάτο με τεράστια εξογκώματα - 20 μήνες μετά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη

Όταν γεννήθηκε αυτό το μωρό, το κεφάλι του ήταν γεμάτο με τεράστια εξογκώματα. 20 μήνες μετά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Ετοιμαστείτε να κλάψετε με την ιστορία του μικρού Parker Grelecki.

Ο Parker γεννήθηκε με μια πάθηση γνωστή ως υδροκεφαλία. Είναι μια πάθηση κατά την οποία συσσωρεύεται ένα μεγάλο ποσοστό εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους γιατρούς του UCLA Health, η υδροκεφαλία δεν είναι εντελώς άγνωστη – συμβαίνει σε 2 ανά 1.000 γέννες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα συμπτώματα του Parker ήταν πολύ σοβαρά.

Ο μικροσκοπικός εγκέφαλος του μωρού έπιανε περίπου το 5% της κρανιακής κοιλότητας του. Σε φυσιολογικές γέννες, ο εγκέφαλος καταλαμβάνει περίπου το 90-95%. Ενώ, ένα μωρό γεννήθηκε πρόωρα στους 8 μήνες με τα χειρότερα σενάρια των γιατρών δυστυχώς να επαληθεύονται.

Μιλώντας για τις στιγμές μετά την γέννα του γιου του, ο Ryan Grelecki είπε: “Ήμουν στο πλευρό του όλη την ώρα – του μιλούσα, προσευχόμουν, του κρατούσα το χέρι, του έτριβα το κεφάλι. Αυτή η αγάπη άνευ όρων σε κατακλύζει. Υπάρχει ένα αβοήθητο αγοράκι που μου το εμπιστεύτηκαν και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’αυτό.”

Μέσα σε λίγες μέρες οι απίθανοι γιατροί και χειρούργοι στο νοσοκομείο Children’s Healthcare of Atlanta άρχισαν να ανακουφίζουν λίγη από την πίεση που ένιωθε ο Parker στο κρανίο του. Το αρχικό χειρουργείο θα ήταν το πρώτο από πολλά μέσα στους επόμενους μήνες.

“Στόχος μας ήταν να μπούμε μέσα και να επεκτείνουμε το κρανίο, να το ανοίξουμε και να διαχωρίσουμε τα οστά που είχαν αναπτυχθεί ενωμένα. Και αυτό κάναμε – κάναμε χώρο για τον εγκέφαλο του να αναπτυχθεί φυσιολογικά”, θυμάται ο Joseph Williams, επικεφαλής Πλαστικής και Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής του νοσοκομείου.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη επέμβαση, οι γονείς κατάφεραν να τον πάρουν σπίτι. Σύμφωνα με την μητέρα του, Chrysie Grelecki, ο Parker άρχισε φυσιοθεραπεία στις 4 εβδομάδες. Το μωρό αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά τελικά τα κατάφερε. Όντως, πέρασε το στάδιο του μπουσουλήματος και περπάτησε κατευθείαν!

Το προσωπικό του νοσοκομείου λατρεύει τον Parker! Λένε ότι είναι ένα τρυφερό παιδί που χαμογελάει συνέχεια. Η Avril Beckford, η παιδίατρος του, συνεχίζει να εντυπωσιάζεται από τους γονείς του και λέει: “Αποδέχτηκαν, χωρίς αμφιβολία, αυτό το πολύ ξεχωριστό παιδί.”

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share