Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Τρίκαλα: Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων έχει αναλάβει αυτή την αποστολή

30 Σεπτεμβρίου 2020 14:29
Τρίκαλα: Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Στα Τρίκαλα τα πράγματα τις τελευταίες μέρες έχουν σοβαρέψει και ειδικά μετά και από το μήνυμα του 112 που είχε σταλεί από την κυβέρνηση στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να επιτηρεί, στον βαθμό των αρμοδιοτήτων του, την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν συνεχείς, ήδη από το καλοκαίρι, πριν καν υπάρξουν τα μέτρα αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης ή τα πιο πρόσφατα, τα περιοριστικά, που ισχύουν από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων, το προσωπικό της ελέγχει συνεχώς την τήρηση των μέτρων, προτρέποντας τους πολίτες να διαφυλάσσουν την υγεία τους και την υγεία των συμπολιτών τους.

Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων κάνει πολλούς ελέγχους για να δει αν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Οι έλεγχοι που έγιναν από την Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων

Συνολικά, μέσα σε έναν ένα μήνα, από 1 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 1.549 έλεγχοι… παντού: σε καταστήματα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σε δημότες, θεατρικές παραστάσεις, σχολές οδηγών, ΚΤΕΟ, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ κ.α.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων έλεγξε τον… ίδιον τον Δήμο Τρικκαίων, όπως στις εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας ή σε θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εγκαταστάσεις του Δήμου.

Οι βεβαιώσεις παραβάσεων ανέρχονται συνολικά σε 39, σε καταστήματα και πολίτες, για μη χρήση μάσκας, δηλαδή ποσοστό 2,5% επί των ελέγχων.

Αναλυτικά τα στοιχεία

ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΌ 1/9/2020 ΕΩΣ 29/9/2020

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: 815 (εκ των οποίων, 53 σε πρακτορεία ΟΠΑΠ)

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 169

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 3

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (πχ. Εβδομάδας Κινητικότητας Δήμου Τρικκαίων): 4

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ: 2

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΤΕΟ: 6

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: 2

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: 27

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 6

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΤΑΞΙ: 3

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: 479

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: 12

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ: 2

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ: 19

Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων συνεχίζει την πραγματοποίηση ελέγχων κατά περίπτωση και τομέα, ανανεώνοντας και τροποποιώντας συνεχώς τις περιοχές παρέμβασης. Στόχος, να μη μειωθεί η προσήλωση των τρικαλινών στα περιοριστικά μέτρα και να ενισχυθεί η συλλογική προσπάθεια ενάντια στον κορωνοϊό.

Τρίκαλα: Πάνω από 1.000 τεστ για τον κορωνοϊό - Αύξηση των κρουσμάτων

Στα Τρίκαλα από ότι φαίνεται η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται αλλά παράλληλα να είναι εκατοντάδες και τα τεστ που διενεργούνται στην πόλη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr μόνο τον Σεπτέμβριο διενεργήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ περισσότερα από 400 τεστ, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ωστόσο εκεί που έγινε το μεγάλο “μπαμ” ήταν στα ιδιωτικά εργαστήρια όπου Τρικαλινοί προσέρχονται κατά δεκάδες, ειδικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Υπολογίζεται ότι έχουν διενεργηθεί σε επίπεδο Νομού πολύ περισσότερα από 1.000 τεστ, ενώ τα 150 έχουν βγει θετικά.

Όμως υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα να μειωθούν τα κρούσματα με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Πριν λίγες μέρες στα Τρίκαλα εμφανίστηκε και το μήνυμα του 112 που προειδοποιούσε τους κατοίκους για το αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share