Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Μάσκες παντού, κλείνουν οι πλατείες - Νέα μέτρα προ των πυλών για την Αττική

Όλα όσα έχουν πέσει στο τραπέζι

30 Σεπτεμβρίου 2020 13:26
Κορωνοϊός: Μάσκες παντού, κλείνουν οι πλατείες - Νέα μέτρα προ των πυλών για την Αττική
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού συζητήθηκε η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο πλατειών, ειδικά για την περιοχή της Αττικής.

Λινού: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, αργούμε και είναι εις βάρος μας

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού η οποία, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, τόνισε πως αργούμε να πάρουμε αποφάσεις «και είναι εις βάρος μας», ενώ χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική.

«Έχουμε μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο, είναι πολλοί οι υποψήφιοι να κολλήσουν», σημείωσε η κυρία Λινού, ενώ τόνισε πως «δεν επαρκεί η μάσκα από μόνη της, χρειάζεται απόσταση». «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο. Θα έκανα υποχρεωτική τη μάσκα και έξω. Θα προσπαθούσα να αποφύγω το lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια ανέφερε, ωστόσο, πως δεν χρειάζεται πανικός, παρόλο που «δεν πάνε καλά τα πράγματα», αναδεικνύοντας παράλληλα τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

Ενώ, μία πρόβλεψη-σοκ έκανε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open TV αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο έχει μπει για τα καλά στη χώρα μας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share