Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι (photo-video)

Συναγερμός

30 Σεπτεμβρίου 2020 13:14
Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε όλη την πόλη των Παρισίων και σε κοντινά προάστια, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από τις Αρχές. Επίσης, σε συναγερμό είχε τεθεί ξανά το Παρίσι, καθώς είχε γίνει επίθεση με μαχαίρι κοντά στα πρώην γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.

Μάλιστα ακούστηκε ως το Ρολάν Γκαρός.

Η γαλλική αστυνομία απέδωσε το συμβάν σε μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τα κτήρια στα οποία διαμένουν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και άλλες περιοχές να σείονται, ενώ άλλοι άκουσαν κάτι που περιέγραψαν ως ισχυρή έκρηξη.

«Ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος στο Παρίσι και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν υπάρχει έκρηξη, ήταν ένα μαχητικό τζετ που έσπασε το φράγμα του ήχου», αναφέρει η αστυνομία σε tweet της.

Λήξη συναγερμού στο Παρίσι - Άνοιξε ο Πύργος του Άιφελ

Άνοιξε και πάλι για τους επισκέπτες ο Πύργος του Άιφελ. Νωρίτερα, το μνημείο είχε εκκενωθεί, ενώ αποκλεισμένη παρέμεινε η γύρω περιοχή, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα που δέχθηκε η αστυνομία του Παρισιού, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία. Άνοιξε ξανά με περιορισμούς τον Ιούνιο και παρέμεινε ανοιχτός παρά την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος επέλασης της Covid-19 στη χώρα.

Τον Μάιο του 2018, ο Πύργος εκκενώθηκε και παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες λόγω απειλής βόμβας που η αστυνομία έκρινε, τελικά, πως ήταν φάρσα.

Ένα ύποπτο πακέτο οδήγησε σε εκκένωση και τον Ιούνιο του 2017. Μια ομάδα πυροτεχνουργών έλεγξε το αντικείμενο και διαπίστωσε ότι δεν αποτελούσε απειλή.

Ακόμη, ο Πύργος εκκενώθηκε δύο φορές τον Σεπτέμβριο του 2010 λόγω απειλών που αποδείχτηκε ξανά πως ήταν φάρσες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share