Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Λάρισα: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της περιοχής

Θετικός στον ιό ένας μαθητής

30 Σεπτεμβρίου 2020 12:49
Λάρισα: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της περιοχής

Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού και σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες φέρεται να είναι θετικός στον ιό ένας μαθητής.

Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος της σχολικής μονάδας. Παράλληλα, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης πρόσφατα ανακοινώθηκε και η λίστα με τα 152 σχολεία τα οποία παραμένουν κλειστά σε όλη την Ελλάδα.

"Στο τέλος της εβδομάδας θα...": Έρχονται έκτακτα μέτρα;

Τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ κλείνουν πλέον στις 12 τα μεσάνυχτα, φαίνεται όμως πως ο κόσμος δεν περιορίζει τις επαφές του στις πλατείες, που τείνουν να γίνουν ωρολογιακή βόμβα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Η προσπάθεια είναι να ελαττωθεί η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός. Όλα τα μέτρα έχουν σκοπό να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει πρόβλημα ώστε να σταματήσει η διασπορά» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η Επιτροπή θέλει να δει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, να δούμε πώς πραγματικά πάνε τα πράγματα. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εικόνες: Η πρώτη είναι η εικόνα το πρωί, όπου οι άνθρωποι φοράνε μάσκα και προσέχουνε τις αποστάσεις και η άλλη η Ελλάδα του βραδιού, που οι άνθρωποι χαλαρώνουν. Δεν είναι εύκολη δουλειά να πείσουμε τον κόσμο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας το ενδεχόμενο νέων, σκληρότερων μέτρων.

«Δεν είναι απρόσβλητοι οι νέοι, το είχαμε πει από την αρχή, απλά είναι μικρότερη η συχνότητα. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουμε αίσθηση του τι γίνεται και θα δούμε τι θα γίνει» επισήμανε, ενώ ο Νίκος Σύψας από την πλευρά του αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει κάθε νέο μέτρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share