Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων - Κατέληξε 71χρονη στο Σωτηρία

Συνεχίζεται η τραγωδία

30 Σεπτεμβρίου 2020 12:04
Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων - Κατέληξε 71χρονη στο Σωτηρία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα στο Σωτηρία 71χρονη γυναίκα, θετική στον κορωνοϊό. Η ηλικιωμένη εισήχθη στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 22 του μήνα εισήχθη στη ΜΕΘ. Σημειώνεται ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά Ματίνα Παγώνη να υποστηρίζει ότι αν οι αριθμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν θα γίνουν τοπικά lockdown στην Αττική και, αν χρειαστεί, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8.

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη σοκ για ρεκόρ κρουσμάτων - «Το Νοέμβριο θα έχουμε...» (Video)

Έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα περιέγραψε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open TV αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο έχει μπει για τα καλά στη χώρα μας.

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι από τη στιγμή που θα πιάσει το κρύο θα ξεκινήσει η πίεση. Το Νοέμβριο θα έχουμε γύρω στα 800 κρούσματα καθημερινά αν δεν πάρουμε νέα μέτρα. Πρέπει να προλάβουμε να πάρουμε μέτρα μέχρι τον Οκτώβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαρηγιάννης επέμεινε αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. «Τα νούμερα είναι σταθερά υψηλά. Αν κρατούσαμε την τηλεργασία στο 75% θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση. Επίσης από τα μέσα Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μάσκες μέσα και έξω» τόνισε.

Αναφορικά με τα σχολεία ήταν πολύ δηκτικός: «Πρέπει να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Να βρεθούν χώροι στους Δήμους.Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό εκεί είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής, θα πρέπει να βρεθούν τεχνολογικές λύσεις (για εξαερισμό κτλ)».

Τέλος μίλησε και για τα ασανσέρ, που έχει τονιστεί πόσο επικίνδυνα λόγω μη εξαερισμού ανέφερε: «Τα ασανσέρ είναι υγειονομική βόμβα. Τα σωματίδια παραμένουν 20 λεπτά στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Στο 95′ συνεχίζεις να τρέχεις για να κερδίσεις το παιχνίδι».

Ευχάριστα νέα έρχονται στο «μέτωπο» του κορωνοϊού, με ένα «κοκτέιλ» αντισωμάτων από την εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals, μειώνει το ιικό φορτίο στους νοσούντες, άρα βελτιώνει και τα συμπτώματα της ασθένειας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share