Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Απίστευτο: Αρμένιοι Ευέλπιδες τραγούδησαν "Η Ελλάδα ποτέ..."

Υποδεχόμενοι τον τότε Έλληνα ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο

30 Σεπτεμβρίου 2020 10:38
Απίστευτο: Αρμένιοι Ευέλπιδες τραγούδησαν

Τον Μάρτιο του 2018, όταν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία, όπου εκτός από τις συναντήσεις του με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, συναντήθηκε και με Αρμένιους στρατιωτικούς, απόφοιτους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όπου και έγινε κάτι απίστευτο.

Το τραγούδι έκπληξη για την Ελλάδα

Στη διάρκεια επίσημου γεύματος που είχε παρατεθεί προς τιμήν του Έλληνα ΥΕΘΑ, τον Πάνο Καμμένο περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, όταν Αρμένιοι Ευέλπιδες που έχουν σπουδάσει σε ελληνικά πανεπιστήμια, τραγούδησαν το γνωστό εμβατήριο: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» στα ελληνικά, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να βιντεοσκοπεί τη σκηνή.

Από την Στρατιωτική Σχολής Ευελπίδων έχουν αποφοιτήσει 106 Αρμένιοι Αξιωματικοί την περίοδο 1970-2019. Οι Αρμένιοι μαθητές της ΣΣΕ είναι πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι, καθώς η αγάπη τους για την Ελλάδα δεν σβήνει ακόμα και όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Ενώ τις τελευταίες μέρες η Αρμενία βρίσκεται αντιμέτωπη με το Αζερμπαϊτζάν όπου ο πρωθυπουργός της πρώτης έκανε μια τρομακτική δήλωση.

Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Άμεση διακοπή των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Εδώ και λίγες μέρες υπάρχει μία μεγάλη σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν όπου φαίνεται να γίνεται όλο και πιο έντονη με τις δύο πλευρές να μην υποχωρούν.

Πολλοί φοβούνται μην εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο και για τις γύρω χώρες, για αυτό και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επενέβει σε όλη αυτή την κατάσταση και ζητάει να δωθεί σε όλο αυτό ένα μεγάλο τέλος.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησε με ομόφωνη δήλωση που δημοσιοποίησε, αντίτυπα της οποίας περιήλθαν στην κατοχή διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την τρίτη ημέρα πολύνεκρων μαχών στον θύλακα ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και αυτονομιστές οι οποίοι υποστηρίζονται από την Αρμενία.

Εδώ και τρεις μέρες συνεχίζεται η έντονη σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν

Υποστήριξη από τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου

Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εκφράζουν την «υποστήριξή τους στην έκκληση που απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας» του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «στα δύο μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις και να ξαναρχίσουν δίχως καθυστέρηση εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις», αναφέρεται στη δήλωση αυτή, η οποία υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών χωρών μελών του (Βέλγιο, Εσθονία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Τα κράτη μέλη «καταδικάζουν σθεναρά την καταφυγή στη βία» και «εκφράζουν θλίψη για την απώλεια των ζωών αμάχων», προστίθεται στο κείμενο, ενώ τονίζεται ακόμη η «ανησυχία» του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για «στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας» κατά μήκος της αποκαλούμενης γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν

Υποστήριξη του Συμβουλίου

Στο σύντομο κείμενο εκφράζεται ακόμη η «πλήρης υποστήριξη» του Συμβουλίου στον «κεντρικό ρόλο των συμπροέδρων (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία) της Ομάδας του Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)» και γίνεται έκκληση «στα μέρη να συνεργαστούν στενά μαζί τους» ώστε να υπάρξει «επείγουσα επανέναρξη του διαλόγου, χωρίς προαπαιτούμενα».

Η έγκριση του κειμένου

Σύμφωνα με διπλωμάτες, το κείμενο που εγκρίθηκε έπειτα από συνεδρίαση διάρκειας περίπου μιας ώρας πρότειναν στο ΣΑ οι τρεις χώρες οι οποίες συμπροεδρεύουν στη λεγόμενη Ομάδα του Μινσκ, γεγονός που επιτάχυνε τη διαδικασία.

Από την Κυριακή, αυτονομιστές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίοι υποστηρίζονται στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά από την Αρμενία, συγκρούονται με στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν. Οι μάχες είναι οι πλέον πολύνεκρες από το 2016 με αναλυτές να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύρραξη και αποσταθεροποίηση του νότιου Καυκάσου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share