Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

«Βόμβα»: Εταιρεία κολοσσός απολύει 28.000 εργαζόμενους λόγω κορωνοϊού

Σοκ στην αγόρα!

30 Σεπτεμβρίου 2020 10:15
«Βόμβα»: Εταιρεία κολοσσός απολύει 28.000 εργαζόμενους λόγω κορωνοϊού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκ προκαλεί η ανακοίνωση της Walt Disney πως θα απολύσει 28.000 εργαζόμενους σε θεματικά της πάρκα. Παράλληλα, ο φονικός ιός έχει ήδη οδηγήσει σε πτώχευση παγκόσμιο «κολοσσό».

Αιτία των μαζικών απολύσεων από τη Walt Disney είναι, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία, το βαρύ πλήγμα που υφίσταται από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Disney έχει ανοίξει ξανά όλα τα θεματικά πάρκα της, με μοναδική εξαίρεση την Disneyland στην Καλιφόρνια. Περίπου τα δύο τρίτα των εργαζομένων της που πρόκειται να απολυθούν είναι μερικής απασχόλησης, διευκρίνισε η διεύθυνση της εταιρείας.

Η Walt Disney θα απολύσει 28.000 εργαζόμενους

Η απόφαση οφείλεται στον «παρατεταμένο αντίκτυπο» της πανδημίας «στον κύκλο εργασιών μας» και στην «αβεβαιότητα για τη διάρκεια» που θα έχει η υγειονομική και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση, εξήγησε ο όμιλος.

Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε κατά 85% σε ετήσια βάση, στα 983 εκατομμύρια δολάρια.

Σοκ: Κινδυνεύει με αφανισμό κορυφαία εταιρεία της αυτοκινητοβιομηχανίας

Τον κίνδυνο του αφανισμού νιώθει κορυφαία εταιρεία του χώρου για αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού να είναι αισθητές και, ενδεχομένως, μοιραίες για την ίδια, αν δεν πάρει άμεσα μέτρα.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, αναφερόμενος στη Renault. Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά και ο ίδιος επεσήμανε, ότι η εταιρεία χρειάζεται άμεσα βοήθεια, ενώ πρόσφατα άλλη μεγάλη εταιρεία έκλεισε λόγω του φονικού ιού.

Ο Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι το εργοστάσιο της Renault στη γαλλική πόλη Φλεν δεν πρέπει να κλείσει και ότι η εταιρία θα πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία αλλά και να παραμείνει παράλληλα ανταγωνιστική.

Κινδυνεύει με αφανισμό η Renault

«Ναι, η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί», δήλωσε ο Λεμέρ. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Renault Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ εργάζεται σκληρά πάνω σε ένα νέο σχέδιο στρατηγικής και έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Λεμέρ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Le Figaro ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ για τη Renault και ότι αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Οι μετοχές της σημείωσαν πτώση 4,3% αφού ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις, που στόχο έχει να βοηθήσει την εταιρία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share