Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΟΚΠΑΠΑ Δ. Ιωαννιτών: Παράταση του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Η περίοδος ηλεκτρονικών αιτήσεων εκπνέει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

30 Σεπτεμβρίου 2020 09:49
ΟΚΠΑΠΑ Δ. Ιωαννιτών: Παράταση του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μέσα από ανακοίνωση ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» ενημερώνει τους γονείς που έχουν παιδιά στην προσχολική ηλικία και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών ότι το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» που πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. καθορίζει υψηλότερο οικογενειακό εισόδημα ως προϋπόθεση συμμετοχής, ενώ περιλαμβάνονται ακόμα και άλλες τροποποιήσεις που αφορούν στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανάδειξης ωφελούμενων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι αιτούντες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι είναι εκείνοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 36.000 ευρώ για αιτούντες/σες που έχουν έως δύο παιδιά, έως 39.000 ευρώ για αιτούντες/σες που έχουν έως τρία παιδιά, έως 42.000 ευρώ για αιτούντες/σες που έχουν τέσσερα παιδιά και έως 45.000 ευρώ για αιτούντες/σες που έχουν από πέντε και άνω.

Πότε μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις

Η περίοδος ηλεκτρονικών αιτήσεων εκπνέει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ενώ η ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και οι ωφελούμενοι του voucher θα μπορούν να προσέλθουν στην Διεύθυνση Παιδικής Προστασίας στην Αβέρωφ 6 στον 2ο όροφο.

Ενώ παράλληλα σήμερα πληρώνονται αρκετά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

ΟΑΕΔ: Καταβάλλεται η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας

Ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην πληρωμή της δίμηνης παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων. Επίσης, υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Οικονομικών για το ανοικτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κλπ και, συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος, ισχύουν τα εξής:

  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί.
  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου, η καταβολή του πρώτου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί, ενώ ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου πενταμήνου του 2020. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share