Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Λουκέτο στα Zara!

Συναγερμός!

30 Σεπτεμβρίου 2020 08:42
Λουκέτο στα Zara!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λουκέτο σε πολλά καταστήματα βάζουν τα Zara όπως έγινε γνωστό. Δείτε ποια είναι τα υποψήφια καταστήματα σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν. Οι άλλες μάρκες της ισπανικής εταιρείας περιλαμβάνουν τα Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Ισπανός Αμ.Ορτέγκα, ιδρυτήςτης Inditex SA, της μητρικής εταιρείας καταστημάτων όπως τα Zara, Massimo Dutti, Bershka, ανακοίνωσε ότι κλείνει εκατοντάδες καταστήματα, καθώς η μητρική Inditex ανακοίνωσε ζημίες στη σκιά της πανδημίας.

Ο κορωνοϊός, άλλωστε, την ανάγκασε να κλείσει σχεδόν το 90% των καταστημάτων της από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.

Η Inditex, στην οποία ανήκουν και άλλα εμπορικά σήματα ανακοίνωσε επίσης ότι η γρήγορη μείωση στις πωλήσεις επιβραδύνθηκε, με τις πωλήσεις σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες να μειώνονται κατά 34% την περίοδο 2-8 Ιουνίου σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και συγκριτικά με βουτιά 51% τον Μάιο.

Zara κατάστημα

Στις αγορές δε όπου τα καταστήματα είναι ήδη ανοικτά, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 16% την περίοδο 2-8 Ιουνίου, σύμφωνα με την Inditex. Η ισπανική εταιρία πρόσθεσε ότι αναμένει τα καταστήματα σε όλες τις βασικές της αγορές να έχουν ανοίξει και πάλι έως τα τέλη Ιουνίου.

Η Inditex ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 409 εκατ. ευρώ αφού οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα 3,3 δισεκ. ευρώ, από τα 5,9 δισεκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό ο ιδιοκτήτης της Zara ανακοίνωσε ένα πλάνο 2,7 δισ. ευρώ το οποίο θα οδηγήσει σε κλείσιμο περίπου 1.200 καταστήματα, καθώς και επενδύσεις σε συστήματα πληροφορικής για online πωλήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί συνολικά ο τζίρος μετά την πτώση εν μέσω πανδημίας.

Ποια καταστήματα βάζουν λουκέτο – Το προφίλ

Η Inditex αναμένεται να κλείσει1.000 έως 1.200 καταστήματα. Πρόκειται κυρίως για μικρότερα καταστήματα, που δεν είναι απαραιτήτως με το σήμα Zara. Οι άλλες μάρκες της ισπανικής εταιρείας περιλαμβάνουν τα Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti.

Το κλείσιμο αναμένεται να συγκεντρωθεί στην Ασία και την Ευρώπη.

Ο συνολικός αριθμός καταστημάτων θα μειωθεί από 7.412 σε 6.700.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share