Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από λοιμωξιολόγο για τον χειμώνα

«Δεν είμαστε έτοιμοι...»

29 Σεπτεμβρίου 2020 20:05
Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από λοιμωξιολόγο για τον χειμώνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κραυγή αγωνίας υψώνει ο λοιμωξιολόγος, Χέντρικ Στρέεκ, ο οποίος μίλησε για τον κορωνοϊό και την ψυχολογιική μας ετοιμότητα εν όψει του χειμώνα, έναντι της πανδημίας.

«Σε ό,τι αφορά το σύστημα υγείας, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Αντιθέτως, ψυχολογικά είμαστε απροετοίμαστοι», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής στη Βόνη και πρόσθεσε ότι «υπάρχει πολύς φόβος» και οι αρμόδιοι «το καλοκαίρι έχασαν την ευκαιρία να βρουν ρεαλιστικές λύσεις» για την περίπτωση που θα αυξάνονταν και πάλι από τον φθινόπωρο τα κρούσματα κορωνοϊού, με την κατάσταση να είναι δραματική στην Αττική.

«Φοβάμαι τώρα ότι το φθινόπωρο θα μιλούμε λιγότερο για λύσεις και περισσότερο για το πώς θα οδηγήσουμε πίσω τη ζωή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την άποψη ότι στην παρούσα κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο ο κορωνοϊός να περιοριστεί πριν αρχίσει το κρύο. «Θα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού, ο κ. Στρέεκ εξηγεί ότι «με πολύ σκληρά μέτρα θα τα καταφέρναμε, αλλά τότε θα κατασκευάζαμε απλώς ένα τεχνητό φράγμα, αφού η πανδημία θα εξακολουθούσε να υπάρχει σε άλλες χώρες και αργά ή γρήγορα θα επέστρεφε και στην Γερμανία».

Ο γερμανός λοιμωξιολόγος απευθύνει πάντως έκκληση να ελέγξουμε την κατάσταση «με αίσθηση αναλογικότητας και έξυπνα συστήματα», όπως την διενέργεια «γρήγορων τεστ» στην είσοδο των οίκων ευγηρίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share