Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Συναγερμός στο Αιγαίο: Απειλούν και πάλι οι… ενοχλημένοι από τον Πομπέο Τούρκοι

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

29 Σεπτεμβρίου 2020 19:30
Συναγερμός στο Αιγαίο: Απειλούν και πάλι οι… ενοχλημένοι από τον Πομπέο Τούρκοι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Απειλούν και πάλι με πόλεμο οι Τούρκοι, που δείχνουν τις διαθέσεις τους στην Αρμενία, με τους… ενοχλημένους γείτονές μας από την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην χώρα μας να σημαίνουν ξανά το συναγερμό στο Αιγαίο, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ.

«Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, AKP, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του «Ελεύθερου Τύπου», Μανώλης Κωστίδης.

Ο ίδιος δήλωσε πως «την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπριων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους’».

O Tσελίκ απείλησε με ξεκάθαρο τρόπο την Ελλάδα και ανέφερε πως «η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της, τη σκληρή της δύναμη».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share