Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός:Η Μαδρίτη παρατείνει ως τον Ιανουάριο του 2021 το πρόγραμμα για προσωρινή αναστολή εργασίας

Αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από το υπουργείο Υγείας

29 Σεπτεμβρίου 2020 14:20
Κορωνοϊός:Η Μαδρίτη παρατείνει ως τον Ιανουάριο του 2021 το πρόγραμμα για προσωρινή αναστολή εργασίας

Η Ισπανία αναμένεται να εγκρίνει σήμερα παράταση ως τις 31 Ιανουαρίου του 2021 του προγράμματός της για την προσωρινή αναστολή εργασίας, το οποίο στηρίζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους κατά την χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα η χώρα, δήλωσε πηγή του ισπανικού υπουργείου Εργασίας στο Reuters.

Καθώς ένα νέο κύμα κρουσμάτων νέου κορωνοϊού πλήττει την ισπανική οικονομία σκληρά, το υπουργείο Εργασίας κατέληξε σε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα για την παράταση του προγράμματος ERTE, όπως είναι γνωστές οι προσωρινές αναστολές εργασίας στην Ισπανία αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την υποστήριξη εκπροσώπων των επιχειρήσεων, δήλωσε η πηγή αυτή.

Μάσκα κορωνοϊός γυναίκα

Από τον Αύγουστο πάνω από 800.000 άνθρωποι λαμβάνουν επιδόματα

Αν και το κύριο επιχειρηματικό λόμπι στην Ισπανία, το CEOE, δεν έχει εγκρίνει ακόμη την συμφωνία, το υπουργικό συμβούλιο θα υιοθετήσει την παράταση του προγράμματος προσωρινής αναστολής εργασίας, η ισχύς του οποίου εκπνέει αύριο Τετάρτη. Εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ισπανία έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα ERTE από τα μέσα Μαρτίου, όταν οι αρχές επέβαλαν ένα από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη για να αναχαιτίσουν την επιδημία της COVID-19.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την άρση των περιορισμών στα τέλη του Ιουνίου, πολλοί επέστρεψαν στις δουλειές τους στην Ισπανία. Ωστόσο από τον Αύγουστο περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα βάσει του προγράμματος ERTE.

Μάσκα κορωνοϊός

Άλλοι τρεις νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό

Από κει και πέρα σε τραγωδία εξελίσσεται η Τρίτη (29/9), καθώς ήδη τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες. Τελευταίο θύμα στον θλιβερό κατάλογο ένας 79χρονος από τα Γιαννιτσά ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα ένας 76χρονος άνδρα έχασε τη μάχη με τη νόσο Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου από τις 31 Αυγούστου.

Η τρίτη απώλεια αφορά 90χρονο από τη Βέροια, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 21 Σεπτεμβρίου. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ σημειώνεται ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο γιος του, ο οποίος είναι επίσης θετικός στον κορωoνοϊό. Πλέον οι νεκροί από κορωoνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται σε 388.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share