Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 387 οι νεκροί στην χώρα μας - Κατέληξαν 76χρονος και 90χρονος

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων

29 Σεπτεμβρίου 2020 12:53
Κορωνοϊός: Στους 387 οι νεκροί στην χώρα μας - Κατέληξαν 76χρονος και 90χρονος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δύο θάνατοι από κορωνοϊό, μέσα σε λίγες ώρες, καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα μας. Ένας 76χρονος άνδρα έχασε τη μάχη με τη νόσο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα.

Η δεύτερη απώλεια αφορά 90χρονο από τη Βέροια, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 21 Σεπτεμβρίου. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται σε 387.

«Βόμβα» Παγώνη: Υποχρεωτική η μάσκα παντού στην Αττική από την επόμενη εβδομάδα (Video)

Την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την επόμενη εβδομάδα στην Αττική προανήγγειλε μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε, το γεγονός ότι σήμερα Δευτέρα τα 197 από τα συνολικά 257 κρούσματα, δηλαδή σχεδόν τα τέσσερα στα πέντε, εντοπίστηκαν στην Αττική, εντείνουν την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας και των Αρχών. Η κ. Παγώνη χαρακτήρισε επιβεβλημένη πλέον την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην Αττική, καθώς όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να δούμε φαινόμενα Γαλλίας, ακόμα και Ιταλίας του πρώτου κύματος του κορωνοϊού.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αν και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου από σήμερα κιόλας, σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται κάθε φορά, χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες εφαρμογής, προκειμένου να κριθεί η αποτελεσματικότητά τους. Οπότε -όπως είπε- επιστημονική κοινότητα και αρχές θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της πανδημίας και αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο εμφανίσθηκε βέβαιη, ότι την επόμενη Δευτέρα θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα στο λεκανοπέδιο.

Μιλώντας για το φαινόμενο του συνωστισμού τις βραδινές ώρες στις πλατείες, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για απαράδεκτες εικόνες. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, ότι οι νέοι δικαιολογημένα ίσως δεν μπορούν να είναι κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά τουλάχιστον να σκέφτονται τους γονείς τους και τους παππούδες τους και όταν βγαίνουν έξω, να φοράνε μάσκα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share