Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Καρδίτσα: «Βρισκόμαστε 13 μέρες αποκλεισμένοι»

Χωρίς φαγητό και γιατρό οι κάτοικοι

29 Σεπτεμβρίου 2020 10:20
Τραγωδία στην Καρδίτσα: «Βρισκόμαστε 13 μέρες αποκλεισμένοι»

Ο «Ιανός» αφού πέρασε κατάφερε να καταστρέψει αρκετά πράγματα στο δρόμο του με τους κατοίκους των περιοχών να ζητούν βοήθεια μετά από όλο αυτό που έγινε.

Συγκεκριμένα έκκληση για βοήθεια στους αρμόδιους έκανε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του ΟPEN TV ο Δημήτρης Γρίβας, εγκλωβισμένος κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα καθώς, όπως είπε, ο ίδιος και οι συντοπίτες του είναι αποκλεισμένοι επί 13 ημέρες, από τη στιγμή που τους χτύπησε η κακοκαιρία .

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γρίβας και σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες. Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Οι τραγικές καταστάσεις όμως δεν σταματάνε εδώ διότι πριν λίγες μέρες μία εγκυμονούσα έκανε την απίστευτη δήλωση ότι βράζουν το νερό της κακοκαιρίας για να το πιουν.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Ηλεία από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Σοκαριστικές εικόνες αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης, οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή άφησαν πίσω τους πολλαπλά πλήγματα σε καλλιέργειες (θερμοκήπια), ελαιώνες, σε οικίες. Παράλληλα, ο Ιανός στο πέρασμα του "έπνιξε" πάνω από 210.000 στρέμματα στο θεσσαλικό κάμπο.

Κάτοικοι και αγρότες της περιοχής αναφέρουν ότι δεν έχουν ξαναδεί παρόμοιο καιρικό φαινόμενο τα τελευταία 30 χρόνια.

Μέσα σε 15-20 λεπτά οι ισχυροί άνεμοι και η βροχόπτωση προκάλεσαν πολλαπλά πλήγματα σε καλλιέργειες, ελαιώνες, σε οικίες ενώ στην περίπτωση της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ηλία δήμου Ζαχάρως ξηλώθηκαν στέγες και οι μαρμάρινες επενδύσεις από τάφους στο κοιμητήριο του ξωκλήσίου του Προφήτη Ηλία, όπως μεταδίδει το patrisnews.com.

Τραυματίστηκε μια γυναίκα σε σκηνή κάμπινγκ

Την ίδια στιγμή, από καθαρή τύχη γλίτωσε μια Αγγλίδα, που διέμενε το τελευταίο διάστημα στο κάμπινγκ του Γιαννιτσοχωρίου, όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης -και λόγω του ανεμοστρόβιλου που πέρασε από την περιοχή- ένας τεράστιος ευκάλυπτος έπεσε πάνω στη σκηνή της.

Ο κορμός του δέντρου σκέπασε τη σκηνή της εθελόντριας ΜΚΟ που είχε επιλέξει να κοιμηθεί στη σκηνή της και όχι σε κάποιο από τα τροχόσπιτα του κάμπινγκ. Σαν από θαύμα η νεαρή γυναίκα γλίτωσε με τραύμα στο πόδι (σπάσιμο), έχοντας αποφύγει τα χειρότερα για μόνο μερικά εκατοστά, σύμφωνα με το patrisnews.com.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share