Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρίκαλα: Πάνω από 1.000 τεστ για τον κορωνοϊό - Αύξηση των κρουσμάτων

Όλα αυτά τα τεστ έγιναν μέσα σε ένα μήνα

29 Σεπτεμβρίου 2020 09:53
Τρίκαλα: Πάνω από 1.000 τεστ για τον κορωνοϊό - Αύξηση των κρουσμάτων

Στα Τρίκαλα από ότι φαίνεται η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται αλλά παράλληλα να είναι εκατοντάδες και τα τεστ που διενεργούνται στην πόλη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr μόνο τον Σεπτέμβριο διενεργήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ περισσότερα από 400 τεστ, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ωστόσο εκεί που έγινε το μεγάλο “μπαμ” ήταν στα ιδιωτικά εργαστήρια όπου Τρικαλινοί προσέρχονται κατά δεκάδες, ειδικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Υπολογίζεται ότι έχουν διενεργηθεί σε επίπεδο Νομού πολύ περισσότερα από 1.000 τεστ, ενώ τα 150 έχουν βγει θετικά.

Όμως υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα να μειωθούν τα κρούσματα με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Πριν λίγες μέρες στα Τρίκαλα εμφανίστηκε και το μήνυμα του 112 που προειδοποιούσε τους κατοίκους για το αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή.

Κορωνοϊός: Σε αυτή την περιοχή ανακοινώθηκε μίνι lockdown - Ο γάμος που έσπειρε την ανησυχία

Ένας γάμος έσπειρε την ανησυχία σε περιοχή της Ελλάδας, που εμφάνισε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σήμερα (25/9), με αποτέλεσμα ο Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει ένα μίνι lockdown.

Συγκεκριμένα, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εξαιτίας αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Πλέον, στα Τρίκαλα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέτρα τύπου Πόρου, Μεταξύ άλλων, οι πολίτες καλούνται να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

- Υποχρεωτικά μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

- Αναστολή κάθε είδους κοινωνικής εκδήλωσης

- Ανώτερος αριθμός παριστάμενων σε συναθροίσεις τα εννέα άτομα

- 4 άτομα σε κάθε τραπέζι στα καταστήματα εστίασης και καφέ, εκτός και αν είναι συγγενείς Α΄ βαθμού.

Υπενθυμίζεται ότι στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων επικρατεί ανησυχία έπειτα από κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο. Σύμφωνα με το trikalavoice, από τα 11 κρούσματα στην περιοχή, τα 8 προέρχονται από τον γάμο.

Αναλυτικά όλα τα κυβερνητικά μέτρα

Γνωστά έγιναν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, με τον Νίκο Χαρδαλιά να επιβεβαιώνει τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν και να γνωστοποιεί πως από τις 4 Οκτωβρίου θα κλείνουν τα μεσάνυχτα τα μίνι μάρκετ, τα περίπτερα και οι κάβες, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της covid-19 στη χώρα ανακοίνωσε πως από αύριο και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ αλλά και οι κάβες θα κλείνουν στις 12 προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες μετά το κλείσιμο των μαγαζιών εστίασης.

Η ανακοίνωση αυτή αφορά την περιφέρεια Αττικής, Ημαθίας, Πέλλα, Πιερία, Χαλκδική, Ζάκυνθο, Χανιά, Μύκονος, Λέσβος.

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα φαρμακεία αλλά και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Τρικάλων εισάγεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share