Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Γαργαλιάνος: «Απαραίτητη η χρήση μάσκας στο ασανσέρ»

Οδηγίες έδωσε ο Πρόεδρος Εταρίας Λοιμώξεων

29 Σεπτεμβρίου 2020 09:30
Παναγιώτης Γαργαλιάνος: «Απαραίτητη η χρήση μάσκας στο ασανσέρ»

O πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, έδωσε οδηγίες σχετικά με το τι να προσέχουμε στο ασανσέρ αλλά και το ότι πρέπει να γίνεται η χρήση μάσκας μέσα σε αυτό.

Οι οδηγίες που έδωσε

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, στα ασανσέρ πρέπει να μπαίνουν δύο άτομα με απόσταση και φορώντας μάσκες, είπε ο ειδικός μιλώντας στο Mega.

Αν και τα σταγονίδια πέφτουν στο έδαφος και δεν αιωρούνται συνεχώς, αν παραμείνει κλειστή η πόρτα, μπορεί να γίνει μετάδοση.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο να σημειωθεί περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων ειδικά σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική.

Η εξέλιξη του ιού

Σχετικά με την εξέλιξη του ιού το τελευταίο διάστημα και τον ρυθμό θνησιμότητας, «στη δεύτερη φάση της πανδημίας καταγράφονται ίσως κάποιοι παραπάνω θάνατοι» είπε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος «αλλά δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας. Θα πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα προκειμένου να κάνουμε ανάλυση των δεδομένων».

Για το ενδεχόμενο να δούμε τον κορωνοϊό να γίνεται ακόμη πιο επιθετικός, είπε ότι τίποτα δεν αποκλείεται και για το λόγο αυτό πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να συνηθίσουμε στις νέες συνθήκες διαβίωσης.

Τέλος ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να μη γίνει εστία υπερμετάδοσης ο Ευρώτας Λακωνίας μετά τα 37 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Παράλληλα υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την εξέλιξη των κορωνοπάρτι στην Αττική αλλά και τι μπορεί να προκαλέσει για τον κόσμο αν συνεχίσουν.

Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Ραγδαίες εξελίξεις με τα κρούσματα κορωνοϊού (Video)

Ανατροπή είχαμε στην περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 στο οποίο χθες εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ τα οποία βγήκαν όλα -και τα 12- αρνητικά.

Όπως έγινε γνωστό, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον Πειραιά θα πραγματοποίησε τεστ και στα 666 μέλη του πληρώματος και αν έστω και ένα βγει θετικό θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε επιβάτες. Αν είναι αρνητικά, τότε το Mein Schiff 6 θα συνεχίσει το ταξίδι του κατά το μεσημέρι.

Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά και έδεσε στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» στου ΟΛΠ στην πύλη Ε-12.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Όπως έγινε γνωστό το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share