Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Γιατί η Αττική θεωρείται το "καυτό" σημείο της επιδημίας στην Ελλάδα

Δώστε βάση!

29 Σεπτεμβρίου 2020 07:26
Κορωνοϊός: Γιατί η Αττική θεωρείται το
Από Πάνος Παπανικολάου

O καθηγητής Νίκος Σύψας μιλά για το ενδεχόμενο της απαγόρευσης κυκλοφορίας- Τι αναφέρει για το αλκοόλ και τις πλατείες!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Νίκος Σύψας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα με βάση την τελευταία εικόνα των κρουσμάτων στην Αττική αλλά και στην επικράτεια.

Με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιδημιολόγοι, ο κ. Σύψας τόνισε: «Τα κρούσματα κυμαίνονται από 200 έως 400 ωστόσο είναι θετικό ότι δεν έχουμε εκθετική αύξηση που θα σήμαινε ότι η πανδημία είναι εκτός ελέγχου. Έχουμε μία σχετική σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί τον Σεπτέμβριο, να αρχίζουν να αποδίδουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί μεγάλη πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον ωστόσο είναι καλό σημάδι.»

Κορωνοϊός Αττική

Σχετικά με τον υψηλότατο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζεται στην Αττική, ο κ. Σύψας επισήμανε: «Η Αττική είναι το καυτό σημείο της επιδημίας στην Ελλάδα για πολλούς λόγους. Η επιστροφή των ταξιδιωτών στην Ελλάδα, τα ανοικτά σχολεία, το κέντρο της Αθήνας που είναι σημαντική εστία της επιδημίας, όμως πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί και στην Αττική.»

Μιλώντας για το μέτρο που αφορά την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα και το φαινόμενο του συνωστισμού των πλατειών, ο κ. Σύψας ανέφερε: «Δεν είναι το μέτρο που θα αλλάξει την πορεία της επιδημίας, αλλά πολλά μικρά μέτρα που συσσωρεύονται μπορούν να οδηγήσουν σε σταθεροποίηση. Το μέτρο για το αλκοόλ μετά από κάποια ώρα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του συνωστισμού».

Όσο για τα σενάρια περί επιβολής μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανέφερε:

«Δεν είναι σωστό να επιβάλλονται τέτοιοι περιορισμοί απαγόρευσης κυκλοφορίας επειδή κάποιοι δεν μπορούν να τηρήσουν τα ήδη υφιστάμενα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, αποφυγή συνωστισμού). Θα είναι άδικο να φυλακίσουμε κάποιους επειδή κάποιοι άλλοι δεν τηρούν τους κανόνες», κατέληξε ο κ. Σύψας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share