Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»: Αρνητικά τα μισά... θετικά κρούσματα κορωνοϊού

Θρίλερ

28 Σεπτεμβρίου 2020 22:56
Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»: Αρνητικά τα μισά... θετικά κρούσματα κορωνοϊού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά, ενώ για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το πρωί.

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία TUI Cruises. Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Η ΤUI Cruises προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

Το κρουαζιερόπλοιο "Mein Shiff 6" θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου). Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

"Mein Schiff 6": Η άφιξη στον Πειραιά - Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα κρούσματα

Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, αναμένεται να αναχωρήσει στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα (το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά).

Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Επανάληψη των τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Πειραιά από ότι φαίνεται θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Παρόμοια κατάσταση είχε πάρει μέρος πριν λίγο καιρό στην Ιαπωνία όπου βρέθηκαν 90 κρούσματα σε ιταλικό κρουαζιερόπλοιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share