Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Η αλήθεια για την Ιωάννα - Έτσι είναι σήμερα το πρόσωπο της 34χρονης

Όλες οι εξελίξεις με την υγεία της

28 Σεπτεμβρίου 2020 22:14
Επίθεση με βιτριόλι: Η αλήθεια για την Ιωάννα - Έτσι είναι σήμερα το πρόσωπο της 34χρονης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνεχίζεται ο εφιάλτης για την 34χρονη Ιωάννα, 4 μήνες μετά τη φρικτή επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα. Η ίδια μπορεί να βρίσκεται πλέον στο σπίτι της και να να έχει στο πλευρό της τους δικούς της ανθρώπους, γνωρίζει όμως καλά πως τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει.

Η γιατρός της και Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, Μαρία Καλλοφώνου, μίλησε στην εκπομπή «Love It» του ΣΚΑΪ για την κατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας, απ0καλύπτοντας πως η Ιωάννα επισκέπτεται συχνά το νοσοκομείο, όπου την παρακολουθούν γιατροί τόσο της οφθαλμολογικής όσο και της ψυχιατρικής μονάδας.

«Ήρθε η κοπέλα την επόμενη μέρα της επίθεσής, πολύ ταλαιπωρημένη, πολύ ανήσυχη και ξεκινήσαμε κατευθείαν τα χειρουργεία. Είχε ένα βαθύ έγκαυμα, αφορούσε το θέμα πρόσωπο, τράχηλο και χέρια, που είναι ζωτικές θέσεις για τον άνθρωπο και πραγματικά δυσκολεύουν πάρα πολύ τα βαθιά εγκαύματα σε εκείνη την περιοχή.

Βγάλαμε τον νεκρό ιστό και προχωρήσαμε σε χειρουργεία με μια ταχύτητα, περίπου ένα χειρουργείο κάθε εβδομάδα. Το πρόσωπο είχε καεί ολόκληρο, πιο βαθιά όμως ήταν στην αριστερή πλευρά, ένα μεγάλο έγκαυμα. Για χημικό είναι μεγάλο έγκαυμα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 7 χειρουργεία.

Οι άνθρωποι έχουν την αγωνία του πώς θα γίνουν καλά, πότε θα γίνουν καλά, πώς θα είναι η μορφή τους και τους απαντάμε με ειλικρίνεια. Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για ένα άτομο που θα δώσει τη μάχη και αυτό για μας είναι ευτυχία. Η μητέρα της δεν έφυγε ούτε μία ώρα. Ήταν εντυπωσιακό, ούτε μία ώρα. Το ζητούμενο από την πλευρά της Ιωάννας ήταν πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα κάνουμε, ανεξάρτητα με το πόσο ήταν κουρασμένη. Μου έκανε φοβερή εντύπωση πως μετά την δεύτερη τρίτη μέρα που ανάρρωνε, ρωτούσε πότε είναι το επόμενο».

Η γιατρός παραδέχτηκε πως η εικόνα των τραυμάτων της είναι αυτή τη στιγμή στη χειρότερή τους κατάσταση.

«Τα χειρουργεία είχαν τρίωρη – τετράωρη διάρκεια, καμιά φορά και παραπάνω. Το πρώτο τετράμηνο, η εικόνα του οποιοδήποτε τραύματος είναι η χειρότερη δυνατή, διότι οι ουλές βρίσκονται στην πιο κακή τους κατάσταση. Έρχεται αρκετά συχνά στο νοσοκομείο, την παρακολουθούν εκτός από τη δική μας κλινική και η οφθαλμολογική, η ψυχιατρική.

Παλέψαμε πάρα πολύ για να σώσουμε το μάτι της Ιωάννας, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Εγώ με τα βλέφαρα προσπάθησα πάρα πολύ ώστε να μπορεί να κλείσει το μάτι και τώρα έχουμε ένα μάτι το οποίο έχει λειτουργικότητα. Αν το έγκαυμα περνούσε στο στόμα ή αν από τη μύτη είχε εισπνεύσει τους ατμούς εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από αυτό. Έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χειρουργεία που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, απλά πρέπει να ωριμάσουν οι ιστοί, περιμένουμε».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share