Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

"Mein Schiff 6": Η άφιξη στον Πειραιά - Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα κρούσματα

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

28 Σεπτεμβρίου 2020 15:28

Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, αναμένεται να αναχωρήσει στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα (το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά).

Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Στο κρουαζιερόπλοιο βρέθηκαν 12 άτομα θετικά στον ιό όπου και το πλήρωμα έχει πάρει έκτακτα μέτρα.

Επανάληψη των τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Πειραιά από ότι φαίνεται θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Παρόμοια κατάσταση είχε πάρει μέρος πριν λίγο καιρό στην Ιαπωνία όπου βρέθηκαν 90 κρούσματα σε ιταλικό κρουαζιερόπλοιο.

Σπουδαία κίνηση: Ιδιοκτήτες δύο κρουαζιερόπλοιων τα προσφέρουν για να γίνουν πλωτά νοσοκομεία για τον κορωνοϊό!

Με κάθε τρόπο προσπαθεί να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό η Βρετανία και δεν αποκλείεται, μάλιστα, έχει επιστρατεύσει δύο τεράστια κρουαζιερόπλοια, ώστε να βάλει «STOP» την πανδημία. Δείτε και την απόφασή του να φέρει σε δράση για το ζήτημα και 20.000 στρατιώτες.

Οι ιδιοκτήτες των πλοίων «Spirit of Discovery» και «Saga Sapphire» τα προσφέρουν, λοιπόν, ώστε να γίνουν πλωτά νοσοκομεία στη διάθεση του βρετανικού κράτους, εφόσον αυτό χρειαστεί, όπως αναφέρεται από την Daily Mail.

Προς το παρόν, πάντως, η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση για το αν θα χρησιμοποιήσει τα γιγάντια πλοία, αλλά είναι γνωστό, ότι σε αυτά υπάρχουν 2.000 διαθέσιμες κλίνες για το κοινό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share