Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Βασίλης Κικίλιας: "Το νέο μέτρο που εξετάζεται είναι..."

Στο τραπέζι βρίσκονται κάποια νέα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού

28 Σεπτεμβρίου 2020 13:21
Βασίλης Κικίλιας:

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό».

Επίσης ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εξετάζονται νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού όπου και τόνισε ότι όλα βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε και την συμβουλή που έδωσε προς τους γονείς του.

Όπως ο ίδιος δήλωσε «η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα».

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα. Αντίθετα όπως ο ίδιος πρόσθεσε όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν - και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία - και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα μπαίνουν νέα μέτρα.

Παράλληλα τόνισε πως εξετάζεται σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης πως εξετάζεται η επιβολή χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Πριν λίγο καιρό όμως η κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν θα περάσουν σε ένα "Plan B".

"Στο τέλος της εβδομάδας θα...": Έρχονται έκτακτα μέτρα;

Τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ κλείνουν πλέον στις 12 τα μεσάνυχτα, φαίνεται όμως πως ο κόσμος δεν περιορίζει τις επαφές του στις πλατείες, που τείνουν να γίνουν ωρολογιακή βόμβα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Η προσπάθεια είναι να ελαττωθεί η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός. Όλα τα μέτρα έχουν σκοπό να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει πρόβλημα ώστε να σταματήσει η διασπορά» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η Επιτροπή θέλει να δει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, να δούμε πώς πραγματικά πάνε τα πράγματα. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εικόνες: Η πρώτη είναι η εικόνα το πρωί, όπου οι άνθρωποι φοράνε μάσκα και προσέχουνε τις αποστάσεις και η άλλη η Ελλάδα του βραδιού, που οι άνθρωποι χαλαρώνουν. Δεν είναι εύκολη δουλειά να πείσουμε τον κόσμο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας το ενδεχόμενο νέων, σκληρότερων μέτρων.

«Δεν είναι απρόσβλητοι οι νέοι, το είχαμε πει από την αρχή, απλά είναι μικρότερη η συχνότητα. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουμε αίσθηση του τι γίνεται και θα δούμε τι θα γίνει» επισήμανε, ενώ ο Νίκος Σύψας από την πλευρά του αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει κάθε νέο μέτρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share