Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Στο τέλος της εβδομάδας θα...": Έρχονται έκτακτα μέτρα;

Ώρες αγωνίας!

28 Σεπτεμβρίου 2020 10:07

Τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ κλείνουν πλέον στις 12 τα μεσάνυχτα, φαίνεται όμως πως ο κόσμος δεν περιορίζει τις επαφές του στις πλατείες, που τείνουν να γίνουν ωρολογιακή βόμβα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Η προσπάθεια είναι να ελαττωθεί η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός. Όλα τα μέτρα έχουν σκοπό να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει πρόβλημα ώστε να σταματήσει η διασπορά» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η Επιτροπή θέλει να δει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, να δούμε πώς πραγματικά πάνε τα πράγματα. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εικόνες: Η πρώτη είναι η εικόνα το πρωί, όπου οι άνθρωποι φοράνε μάσκα και προσέχουνε τις αποστάσεις και η άλλη η Ελλάδα του βραδιού, που οι άνθρωποι χαλαρώνουν. Δεν είναι εύκολη δουλειά να πείσουμε τον κόσμο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας το ενδεχόμενο νέων, σκληρότερων μέτρων.

«Δεν είναι απρόσβλητοι οι νέοι, το είχαμε πει από την αρχή, απλά είναι μικρότερη η συχνότητα. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουμε αίσθηση του τι γίνεται και θα δούμε τι θα γίνει» επισήμανε, ενώ ο Νίκος Σύψας από την πλευρά του αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει κάθε νέο μέτρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share