Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: 381 νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 69χρονος

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων

27 Σεπτεμβρίου 2020 23:44
Κορωνοϊός: 381 νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 69χρονος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άλλος ένας άνθρωπος προστέθηκε στη λίστα των νεκρών του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα ένας άνδρας 69 ετών, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 379 νεκρούς, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστός ο θάνατος 91χρονης στο Θριάσιο. Με τον τελευταίο θάνατο, ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 381.

Κορωνοϊός: 381 νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: 7.000 κρούσματα και 250 θανάτους ημερησίως - Εφιαλτική πρόβλεψη για την Ελλάδα

7.000 κρούσματα κορωνοϊού και 250 θανάτους ημερησίως! Σοκάρει η μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για την Ελλάδα

Μάχη δίνει η κυβέρνηση για να αποφύγει ένα ολικό lockdown, έστω στην Αττική κάτι το οποίο ίσως δώσει τη χαριστική βολή στην Οικονομία. Ωστόσο αυτό που ανησυχεί την επιτροπή λοιμοξιολόγων και κατ'επέκταση την κυβέρνηση όπως μας ενημερώνει η Βραδυνή της Κυριακής είναι η νέα μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που συντάχτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, για την πορεία κορωνοϊού σε βάθος ενός μήνα μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

 Εφιαλτική πρόβλεψη για την Ελλάδα για τον κορωνοϊό

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα από την εξάπλωση του ιού αναφέρονται έξι εφιαλτικές ενότητες για την Ελλάδα:

  1. Η πρώτη ενότητα έχει να κάνει με τα επιβεβαιωμένα ημερήσια κρούσματα: εδώ το βασικό σενάριο θέλει περίπου 1.000 κρούσματα ημερησίως την 19η Οκτωβρίου με το δυσμενέστερο και απευκταίο να ξεπερνά κατά πολύ τα 7.000 κρούσματα!
  2. Η δεύτερη ενότητα αφορά στον ημερήσιο αριθμό νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία: περίπου 8.000 ενώ η χειρότερη εκτίμηση υπερβαίνει τις 60.000!
  3. Η τρίτη ενότητα είναι ο ημερήσιος αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με το καλό σενάριο να τους υπολογίζει στους 1.000 και το χειρότερο να αγγίζουν τους 8.000!
  4. Η τέταρτη ενότητα έχει να κάνει με τους θανάτους ανά ημέρα. Το ECDC τους υπολογίζει στους 25 την ημέρα ενώ το χειρότερο σενάριο τους ανεβάζει στους 250.
  5. Η πέμπτη ενότητα αφορά σε νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία με τους Ευρωπαίους επιστήμονες να τους υπολογίζουν, πάντα για την Ελλάδα λίγο πάνω από τους 1.000 ή 7.000 στο χειρότερο σενάριο της 19ης Οκτωβρίου.
  6. Η έκτη ενότητα αφορά στις νέες εισαγωγές στις ΜΕΘ με το βασικό να τις έχει κάτω από 250 και περί τις 1.250 στο χειρότερο σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας όσο και κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. «Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να δούμε περισσότερα μέτρα για να μην ξεφύγει η πανδημία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share