Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια ανησυχία για τις αιματηρές συγκρούσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν: Γενική επιστράτευση στην Αρμενία (Video)

Στα όπλα όλοι έως 55 χρονών

27 Σεπτεμβρίου 2020 20:29
Παγκόσμια ανησυχία για τις αιματηρές συγκρούσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν: Γενική επιστράτευση στην Αρμενία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Γενική επιστράτευση όλων όσων μπορούν να κρατήσουν όπλο έως την ηλικία των 55 ετών στην Αρμενία. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στη γραμμή των συνόρων Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν από το απόγευμα της Κυριακής με νεκρούς και τραυματίες και από τις δύο πλευρές, μεταξύ των οποίων και αμάχων.

Η Τουρκία, μέσω του υπουργού εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει την υποστήριξη (σ.σ. ήδη Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν) στο Μπακού, ενώ η Αίγυπτος ανακοίνωσε την στήριξη του Καΐρου στην Αρμενία. Ενώ, σύμφωνα με την Bild, Τουρκία και Ελλάδα έφτασαν πολύ κοντά σε στρατιωτική σύγκρουση, μετά την απόφαση της Άγκυρας να στείλει ερευνητικό πλοίο ανοιχτά του Καστελόριζου, κάτι που σταμάτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Το Πακιστάν από την άλλη εξέφρασε την υποστήριξή του στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ οι Ρώσοι είναι ήδη εδώ και καιρό στο πλευρό της Αρμενίας.

To βράδυ της Κυριακής ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο ομόλογό του, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Αθήνας στην Αρμενία.

Οι Αζέροι υποστηρίζουν πως έχουν καταλάβει περιοχές του κατοικούμενου από Αρμένιους Ναγκόρνο – Καραμπάχ (σ.σ. κάποιοι βλέπουν τους Τούρκους πίσω από αυτή την επιθετική ενέργεια), όμως οι Αρμένιοι το αρνούνται.

Μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από κατεστραμμένα αζέρικα στρατιωτικά οχήματα και ελικόπτερο.

Πόλεμος στο Ναγκόρνο – Καραμπαχ μπορεί να βάλει φωτιά στον ρωσικό Καύκασο, με την έντονη μουσουλμανική μειονότητα στην Ρωσία. Παραφύση η ρωσοτουρκική φιλία δεν θα αργήσει η ώρα που θα σπάσει με κρότο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share