Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο Αιγαίο: Οργή για όσους έβαψαν την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

27 Σεπτεμβρίου 2020 12:54
Συναγερμός στο Αιγαίο: Οργή για όσους έβαψαν την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια φοβερή πρόκληση στο Αιγαίο, βάφοντας την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο, και η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση, καταδικάζοντας όσα έγιναν και ζητώντας την τιμωρία των υπαιτίων.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης στη Μεσόγειο και καλεί την Τουρκία να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.

Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Αυτοί έκαναν την επίθεση

Μια ομάδα τούρκων εθνικιστών μηχανικών φέρεται να είναι υπεύθυνη για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Καστελόριζο, το πέταγμα δηλαδή του drone που ξύπνησε τους κατοίκους με τουρκικά εμβατήρια και εν συνεχεία έριξε κόκκινη μπογιά στην τεράστια ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, πάνω από το λιμάνι του νησιού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός Karar TV ο οποίος και έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το drone. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η «πολιτική ομάδα τούρκων μηχανικών προέβη σε αυτή την ενέργεια, μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».

Το Σάββατο (26/09), νωρίς το πρωί λίγο μετά τις 07.00, οι Τούρκοι μηχανικοί έστειλαν ένα drone στο Καστελόριζο, που επί 10 λεπτά πετούσε πάνω από τη Μεγίστη και το υπόλοιπο νησί, παιανίζοντας εμβατήρια καθώς και τον τουρκικό εθνικό ύμνο.

Όπως μετέδωσε το «OPEN TV», λίγη ώρα αργότερα, τουρκικό site δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο «Ζωγράφισαν την ελληνική σημαία κόκκινη στο Καστελόριζο», συνοδεύοντάς το από εικόνες που δείχνουν το όρος «Μουντούς», στο οποίο βρίσκεται σχεδιασμένη η ελληνική σημαία, στην οποία και έχουν ρίξει κόκκινη μπογιά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share