Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα πάντα, γέμισαν οι πλατείες

Έγινε το λογικό...

27 Σεπτεμβρίου 2020 09:34
Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα πάντα, γέμισαν οι πλατείες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στις 12 τα μεσάνυχτα είναι λίγο… δύσκολο να πείσεις τον κόσμο να αφήσει την νυχτερινή του έξοδο και αυτό είναι λογικό, ακόμη κι αν υπάρχει κορωνοϊός. Δεν μπορούν να μένουν, άλλωστε, σε… γυάλα, με αποτέλεσμα να γεμίσουν χθες (26/9) οι πλατείες, καθώς είχαν κλείσει τα πάντα, ακόμη και τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ, όπως προβλεπόταν.

Τα μεσάνυχτα τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού σε ορισμένες περιοχές (Αττική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Ζάκυνθο, Χανιά, Μύκονο, Λέσβο), που οδήγησαν στο να κλείσουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες μέχρι στις 07:00, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο να γεμίσει τις πλατείες.

Συγκεκριμένα, στο Παγκράτι, στα Εξάρχεια, στο Μοναστηράκι και σε άλλες περιοχές αρκετοί αποφάσισαν να χαλαρώσουν στις πλατείες, χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Έντονες αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως νεολαία, λικνίζονται στους χορούς της δυνατής μουσικής και τα σταντ της Θεσσαλονίκης, ενώ τοποθετούνται αρχικά με τις απαραίτητες αποστάσεις, στο τέλος γίνονται ένα, όπως δείχνουν οι εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr.

Σερβιτόροι που δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, εργαζόμενοι στην υποδοχή να κουβαλούν συνεχώς νέα σταντ με αποτέλεσμα να στριμώχνονται περισσότεροι και τα κρούσματα… συνεχώς να αυξάνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Παράλληλα, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους, τουλάχιστον ως τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, ζήτησαν με διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στο χώρο του Λευκού Πύργου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψητοπωλειων, καφέ μπαρ και άλλων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του νόμου Θεσσαλονίκης.

Οι καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στο πλακοστρωτο του Λευκού Πύργου μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους τα μεσάνυχτα -τηρώντας τις αποστάσεις για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού - για να διαμαρτυρηθούν για το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας που έχει επιβληθεί σε νόμους της χώρας, λόγω της πανδημίας.

Οι καταστηματάρχες επικαλούνται τη μείωση του τζίρου τους και την απώλεια θέσεων εργασίας και ζητούν τροποποίηση του μέτρου και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το δρόμο και έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης και την οδό Παύλου Μελά και αργότερα την οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του Λευκού Πύργου και παρέμειναν για αρκετή ώρα στο οδόστρωμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share