Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαίνεται η φωτιά στον Βύρωνα - Εξελίξεις σε Πάρο και Λαύριο

Συναγερμός στις Αρχές για τα πολλαπλά μέτωπα

26 Σεπτεμβρίου 2020 17:33
Μαίνεται η φωτιά στον Βύρωνα - Εξελίξεις σε Πάρο και Λαύριο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μαίνεται η φωτιά στον Βύρωνα, προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές, αφού ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει, για να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε νωρίτερα.

Στο σημείο μετέβησαν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Μέχρι στιγμής, δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Συνολικά επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κοντά στο σημείο βρίσκονται σπίτια τα οποία δεν κινδυνεύουν καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς δάσος.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Λαύριο και στην περιοχή του Αγίου Μηνά στο Μαράθι στην Πάρο.

Μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε χωριό στο νομό Ηρακλείου Κρήτης σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έξω από τον Κρουσώνα και στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί νοτιάδες γεγονός που δυσκολεύει κατά το πολύ το έργο της πυροσβεστικής για να περιορίσει την φωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πύρινο μέτωπο βρίσκεται και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου κ. Τσικαλάς ο οποίος συντονίζει το δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος συνδράμει στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share