Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Θανάσης Μαλγαρινός

Θρήνος...

26 Σεπτεμβρίου 2020 11:54
Πέθανε ο Θανάσης Μαλγαρινός
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο ο Θανάσης Μαλγαρίνος. Επίσης, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Κωνσταντίνος Ζώης, πατέρας του πρώην υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Ζώη

Ο Θανάσης Μαλγαρινός ήταν στη διοίκηση της τοπικής ΕΛΜΕ. Ήταν επίσης μέλος στη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με την Συμπαράταξη των Πολιτών.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έγραψε για τον Θανάση Μαλγαρινό: « Με θλίψη αποχαιρετούμε πρόωρα τον σύντροφο μας Θανάση Μαλγαρινό, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τα κοινά μας ιδανικά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Η Συμπαράταξη Πολιτών αναφέρθηκε και αυτή στο δυσάρεστο νέο: « Αποχαιρετούμε έναν συναγωνιστή μας και μέλος της δημοτικής παράταξης, τον εκπαιδευτικό Θανάση Μαλγαρινό. Ο Θανάσης υπήρξε και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Πολιτών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, η γραμματεία και τα μέλη της παράταξής μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Θανάση».

Θρήνος στο χώρο της γαστρονομίας: Πέθανε διάσημος σεφ

Θρήνος ξέσπασε στο χώρο της μαγειρικής μετά την τραγική είδηση του θανάτου ενός από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά ταλέντα. Ωστόσο, βαρύ είναι και το πένθος στον επιχειρηματικό κόσμο μετά την είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Κοττά.

Ο Pierre Troisgros, ο θρυλικός Γάλλος σεφ και επικεφαλής της «μεγαλύτερης γαστρονομικής δυναστείας της χώρας», πέθανε την Τετάρτη (23/09) σε ηλικία 92 ετών, σύμφωνα με το AFP.

Μετά το θάνατο του Paul Bocuse και του Joel Robuchon, η παγκόσμια γευστική σκηνή έχασε έναν από τους μεγαλύτερους μαγειρικούς μύθους που πέρασαν ποτέ από τη Γαλλία.

Γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1928 στο Salon sur Saone, ο Pierre Troisgros άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στη μαγειρική εντός του οικογενειακού ξενοδοχείου τους στη Roanne.

Το 1957, το εστιατόριο μετονομάστηκε Les Frères Troisgros. Μέσα σε δέκα χρόνια, έγινε το πιο δημοφιλές εστιατόριο στην περιοχή και σύντομα ήταν ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στη Γαλλία. Το 1965, το εστιατόριο, πήρε το δεύτερο αστέρι και, το 1968, το τρίτο.

Πλέον, την παράδοση συνεχίζει ο γιος του Pierre, Michel, και οι εγγονοί του, Cesar και Leo.

Η οικογένεια διατηρεί επίσης και ένα υποκατάστημα στο Τόκιο και δύο ακόμη εστιατόρια. Μάλιστα το France24 τους έχει αποκαλέσει ως «τη μεγαλύτερη γαστρονομική δυναστεία της χώρας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share