Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 373 οι νεκροί στην χώρα μας - Κατέληξαν 80χρονη και 61χρονος

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων

26 Σεπτεμβρίου 2020 09:51
Κορωνοϊός: Στους 373 οι νεκροί στην χώρα μας - Κατέληξαν 80χρονη και 61χρονος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς τις τελευταίες ώρες άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο ασθενείς ηλικίας 80 και 61 ετών σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Ενώ, νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα στην Αττική

Συγκεκριμένα μια 80χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης άφησε την τελευταίας της πνοή το βράδυ της Πέμπτης.

Ο άτυχος 61χρονος Αφγανικής καταγωγής νοσηλευόταν από τις 14 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Με τους δύο νεκρούς ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα φτάνει πλέον τους 373.

«Βόμβα» ΠΟΥ για το εμβόλιο του κορωνοϊού - Διευκρινίσεις για την πρόληψη με το εμβόλιο της γρίπης

«Βόμβα» έριξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το εμβόλιο του κορωνοϊού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μπορεί να φτάσουμε τους δύο εκατομμύρια νεκρούς, μέχρι αυτό να έρθει, ενώ ο Γκίκας Μαγιορκίνης έδωσε διευκρινίσεις για την πρόληψη μέσω του εμβολίου της γρίπης.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέφερε πως ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προ ημερών σοκάρει με δικές του δηλώσεις για το εμβόλιο.

«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης νωρίτερα την Παρασκευή. Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Χρειάζεται τεστ κορωνοϊού για το εμβόλιο της γρίπης;

Στο αντιγριπικό εμβόλιο και στο εάν χρειάζεται να γίνει τεστ κορονοϊού, προτού αυτό εκτελεστεί, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως ξεκαθάρισε, δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό πριν την εκτέλεσή του.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα που έχει προκύψει με το εμβόλιο της γρίπης», είπε αρχικά ο κ. Μαγιορκίνης. «Να τονίσω ότι οι οδηγίες για το εμβόλιο δεν έχουν αλλάξει. Από τη μία δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για κορωνοϊό για την εκτέλεσή του, αλλά από την άλλη, δεν φαίνεται να υπάρχει και κανένας επιστημονικός λόγος, ώστε να χρειάζεται αυτό το τεστ», ανέφερε ακόμη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share