Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όλα όσα θα πει στην ενημέρωση

25 Σεπτεμβρίου 2020 16:43
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς στην επόμενη ενημέρωση, με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται στην Αττική και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να γνωστοποιεί όσα αποφασίζει η κυβέρνηση.

Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown (το είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του χθες) μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και εξήγησε ότι υπάρχουν άλλα μέτρα στη φαρέτρα τους.

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά ακόμα μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών. Και αυτό όμως θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενημέρωση των 6, μαζί με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αττική όπου και εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει ότι περίπτερα, κάβες και καταστήματα ψιλικών θα κλείνουν 12 τα μεσάνυχτα με 5 τα ξημερώματα. Σκοπός του μέτρου να μην πωλείται αλκοόλ με σκοπό να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες, όπου μαζεύονται νεαροί με το που κλείνουν τα καταστήματα. Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε έναντι της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στα περίπτερα καθώς θεωρήθηκε ότι θα υπήρχαν δυσκολίες ως προς τους ελέγχους.

Αναμένεται ακόμη να ανακοινώσει ότι το delivery to πρωί θα ξακινά στις 5 και όχι στις 7, δηλαδή δύο ώρες νωρίτερα.

Στη φαρέτρα της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως άλλωστε τα περιέγραψε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στη Βουλή, ωστόσο δεν κρίνεται ότι πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share