Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Αόρατος δολοφόνος»: Ανατριχιαστικό σποτ κατά του κορωνοϊού (Video)

Προκαλεί και διχάζει!

25 Σεπτεμβρίου 2020 10:39
«Αόρατος δολοφόνος»: Ανατριχιαστικό σποτ κατά του κορωνοϊού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με ένα ανατριχιαστικό σποτ που δείχνει πόσο απίστευτα εύκολο είναι να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στα αγαπημένα μας πρόσωπα, μέσω απλών καθημερινών δραστηριοτήτων, επιχειρεί η κυβέρνηση της Σκωτίας να αφυπνίσει τους πολίτες της και να τους θέσει σε επιφυλακή. Παράλληλα, σοκάρει η περιγραφή, μιας συζύγου, των εφιαλτικών στιγμών που έζησε ο 39χρονος άντρας της και πατέρας 3 παιδιών από τον φονικό ιό.

Ωστόσο το βίντεο που κυκλοφόρησε λίγο μετά την προαναγγελία νέων μέτρων από τη Νίκολα Στέρτζον και την προειδοποίησή της ότι η Σκωτία βρίσκεται «σε κρίσιμη φάση», δίχασε το κοινό με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να οπτικοποιήσει τον ιό, χρησιμοποιώντας… πράσινη γλίτσα.

Το σποτάκι με την απειλητική ατμόσφαιρα έχει πολύ μικρή διάρκεια, μόλις 30 δευτερόλεπτα, όμως είναι αρκετά αποτελεσματικό αφού καταφέρνει να δώσει μορφή στον «αόρατο δολοφόνο» που έχει παραλύσει τον πλανήτη και να δείξει πώς ένα ευπαθές άτομο, όπως ένας ηλικιωμένος άνδρας, μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος σε αυτόν.

Στο κλιπ, μια εγγονή επισκέπτεται τον παππού της, και καθώς κινείται στην κουζίνα του αφήνει παντού στο πέρασμά της μια πράσινη αηδιαστική ουσία. Ντουλάπια, κούπες, συσκευές, όλα μολύνονται από τον κορωνοϊό…

Έπειτα η κοπέλα κοιτάζει βιντεάκια στο κινητό της που τη δείχνουν να διασκεδάζει ξέφρενα με τους φίλους της, πιθανόν το προηγούμενο βράδυ, μια σκηνή που υπονοεί ότι κόλλησε τον ιό κατά τη νυχτερινή της έξοδο. Στο τέλος του κλιπ, η ίδια αηδιαστική ουσία βρίσκεται στο στόμα του αγαπημένου της παππού, χωρίς η ίδια να έχει υποψιαστεί τίποτα.

Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Μη μεταδώσεις τον κορωνοϊό σε εκείνους που αγαπάς. 2 νοικοκυριά, έξι άνθρωποι, δύο μέτρα απόσταση». Στην περιγραφή του βίντεο δίνεται η ακόλουθη επεξήγηση: «Να θυμάσαι, αν συναντάς φίλους σου πρέπει να είναι το πολύ έξι άτομα από 2 νοικοκυριά τη φορά (ώς και 4 νοικοκυριά τη μέρα). Κράτα δύο μέτρα απόσταση, ακόμα και από τους φίλους σου».

Σύμφωνα με την Daily Mail, το σποτ της σκωτσέζικης κυβέρνησης προκάλεσε δίχασε το κοινό, με κάποιους να το χαρακτηρίζουν τρομολαγνικό και να επικρίνουν τους δημιουργούς του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share