Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος στο χώρο της γαστρονομίας: Πέθανε διάσημος σεφ

Ανείπωτη θλίψη!

24 Σεπτεμβρίου 2020 21:39
Θρήνος στο χώρο της γαστρονομίας: Πέθανε διάσημος σεφ

Θρήνος ξέσπασε στο χώρο της μαγειρικής μετά την τραγική είδηση του θανάτου ενός από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά ταλέντα. Ωστόσο, βαρύ είναι και το πένθος στον επιχειρηματικό κόσμο μετά την είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Κοττά.

Ο Pierre Troisgros, ο θρυλικός Γάλλος σεφ και επικεφαλής της «μεγαλύτερης γαστρονομικής δυναστείας της χώρας», πέθανε την Τετάρτη (23/09) σε ηλικία 92 ετών, σύμφωνα με το AFP.

Μετά το θάνατο του Paul Bocuse και του Joel Robuchon, η παγκόσμια γευστική σκηνή έχασε έναν από τους μεγαλύτερους μαγειρικούς μύθους που πέρασαν ποτέ από τη Γαλλία.

Γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1928 στο Salon sur Saone, ο Pierre Troisgros άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στη μαγειρική εντός του οικογενειακού ξενοδοχείου τους στη Roanne.

Το 1957, το εστιατόριο μετονομάστηκε Les Frères Troisgros. Μέσα σε δέκα χρόνια, έγινε το πιο δημοφιλές εστιατόριο στην περιοχή και σύντομα ήταν ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στη Γαλλία. Το 1965, το εστιατόριο, πήρε το δεύτερο αστέρι και, το 1968, το τρίτο.

Πλέον, την παράδοση συνεχίζει ο γιος του Pierre, Michel, και οι εγγονοί του, Cesar και Leo.

Η οικογένεια διατηρεί επίσης και ένα υποκατάστημα στο Τόκιο και δύο ακόμη εστιατόρια. Μάλιστα το France24 τους έχει αποκαλέσει ως «τη μεγαλύτερη γαστρονομική δυναστεία της χώρας».

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε διάσημη τραγουδίστρια

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την τραγική είδηση του θανάτου της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας, Ζουλιέτ Γκρεκό, ενώ θλίψη ξέσπασε και στο χώρο του αθλητισμού, μετά το θάνατο πασίγνωστου προπονητή.

Η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζιλιέτ Γκρεκό, που έγινε διάσημη ερμηνεύοντας τραγούδια του Λεό Φερέ, του Ζακ Πρεβέρ και του Σερζ Γκενσμπούρ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 93 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

«Η Ζιλιέτ Γκρεκό έσβησε αυτήν την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, περιστοιχισμένη από τους δικούς της ανθρώπους στο πολυαγαπημένο σπίτι της, στο Ραματουέλ» της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

«Η ζωή της ήταν έξω από τα συνηθισμένα», ανέφερε στην ανακοίνωση αυτή η οικογένεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share