Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 8ος νεκρός μες στο 24ωρο - Στους 365 το σύνολο

Μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων

24 Σεπτεμβρίου 2020 16:32
Κορωνοϊός: 8ος νεκρός μες στο 24ωρο - Στους 365 το σύνολο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στους οκτώ φτάνουν οι νεκροί από κορωνοϊό μες στο 24ωρο, με αποτέλεσμα να φτάνει ο απολογισμός στην Ελλάδα στους 365, αφού κατέληξε κι ένας 60χρονος στο «Αττικόν».

Το μεσημέρι της Πέμπτης (24/9), τη στιγμή που ετοιμάζει διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχασε τη μάχη ένας 68χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, «έφυγε» από τη ζωή, ένας άντρας 67 ετών, χωρίς να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμα ένας θάνατος καταγράφηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, καθώς την τελευταία του πνοή άφησε ένας 84χρονος άντρας, με υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας «έφυγε» από τη ζωή, ένας 76χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ενώ μια γυναίκα 86 ετών πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ακόμα μια γυναίκα 74 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με υποκείμενα νοσήματα, «έφυγε» από τη ζωή.

Στις 9:30 το πρωί στο νοσοκομείο Λάρισας έφυγε ένας ακόμη άντρας 63 ετών, ο οποίος είχε και εκείνος υποκείμενα νοσήματα.

Δήλωση «βόμβα» από Γερμανό λοιμωξιολόγο: «Η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινά πραγματικά τώρα»

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντόστεν, ο οποίος θεωρεί ότι η Γερμανία δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένη για την επόμενη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Με το καμπανάκι να έχει πλέον χτυπήσει δυνατά και στην Αττική και να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα τοπικό lockdown.

Όπως είπε ο πρόεδρος και ιδρυτή της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Υγεία Ντέτλεφ Γκάντεν, «Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση τους επόμενους μήνες, πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα. Η πανδημία ξεκινά μόλις τώρα. Και εδώ στη Γερμανία».

Ο κ. Γκάντεν αναφερόμενος στην άμεση και επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από τη Γερμανία είπε χαρακτηριστικά ότι «Οι ρεαλιστικές αποφάσεις είναι απαραίτητες. Γίνονται ήδη δοξαστικές ομιλίες για τη γερμανική επιτυχία, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο από πού προήλθε αυτή η επιτυχία.

Οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι η Γερμανία αντέδρασε περίπου τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από άλλες χώρες. Αντιδράσαμε όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι άλλοι. Δεν κάναμε τίποτα το ιδιαίτερο καλά. Μόνο που το κάναμε νωρίτερα. Δεν πετύχαμε γιατί οι υγειονομικές μας αρχές ήταν καλύτερες από τις γαλλικές ή επειδή τα νοσοκομεία μας είναι καλύτερα εξοπλισμένα από τα ιταλικά.

Η Γερμανία πρέπει να ρίξει μια πιο διαφοροποιημένη και πιο προσεκτική ματιά στις εξελίξεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για πράγματα όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικά εντελώς παραπλανητικό. Πρέπει επίσης να γίνει σαφές ότι η έγκριση ενός εμβολίου δεν σημαίνει αμέσως τη λύση του προβλήματος».

«Η πανδημία μπορεί να μην είναι πια διαχειρίσιμη»

Ανησυχία προκαλεί η δήλωση του λοιμωξιολόγου για την εξέλιξη της πανδημίας και κατά πόσο είναι διαχειρίσιμη από δω και στο εξής.

«Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς θα συνεχιστεί η πανδημία. Υπάρχει το ενδεχόμενο το όλο ζήτημα να μην είναι πλέον διαχειρίσιμο και η επιστήμη να υπήρξε με τα εμβόλια απλώς αργή. Μόνο στο τέλος θα γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματική ήταν, διότι αυτή η πανδημία δεν είναι επιστημονικό φαινόμενο, είναι φυσική καταστροφή», συνέχισε ο Ντρόστεν.

«Ένα σημαντικό μάθημα από την πανδημία για το μέλλον είναι ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το άτομο και η βάση για μια λειτουργούσα κοινωνία. Η οικονομία, ο πολιτισμός και όλα αυτά δεν λειτουργούν πλέον όταν αυτό που βλέπουμε ως εγγυημένο δεν υφίσταται πλέον. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι σαφές σε όλους», κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share