Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκρός ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κοττάς

Σοκ

24 Σεπτεμβρίου 2020 10:32
Νεκρός ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κοττάς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο εμπορικός κόσμος του Αιγίου θρηνεί την απώλεια ενός αξιόλογου μέλους της, καθώς έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών Παναγιώτης Κοττάς.

Επίσης, ήταν μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου. Ταυτόχρονα θλίψη προκαλεί και ο θάνατος πασίγνωστης τραγουδίστριας.

Πέθανε η Αναστασία Παπακώστα

Απέραντη θλίψη προκάλεσε στη Λάρισα η είδηση του θανάτου της Αναστασίας Παπακώστα η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 50 ετών ύστερα από σύντομη «μάχη» που έδωσε με σοβαρή ασθένεια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ήταν γνωστή στη Λάρισα και ιδιαίτερα συμπαθείς, ενώ κατείχε και διακρίσεις στον αθλητισμό ασχολούμενη με τον στίβο και το μπάσκετ. Μάλιστα υπήρξε παίκτρια της Ολυμπιάδας Λάρισας. Θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό πασίγνωστου ηθοποιού.

Κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας. Αφήνει πίσω της την μητέρα της, τα αδέλφια της και ανίψια.

Πέθανε ο Σάββας Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο λαογράφος, συγγραφέας, ερευνητής και εκπαιδευτικός Σάββας Παπαδόπουλος, από τον Μαυρόβατο Δράμας. Είχε ασχοληθεί συστηματικά με την ποντιακή λαογραφία, τη συγκέντρωση λαογραφικού υλικού, την καταγραφή ποντιακών παραδοσιακών τραγουδιών, θεατρικών έργων αλλά και συνεντεύξεων ανθρώπων που γεννήθηκαν στον Πόντο. Ενώ, νέα τροπή παίρνει ο θάνατος της 30χρονης στην Αχαϊα.

Ο Σάββας Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1928 στο Μαυρόβατο Δράμας από γονείς καταγόμενους από το Καρακούρτ Καρς. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1962-1964) και πήρε πτυχίο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1978. Υπηρέτησε από το 1951 σε δημοτικά σχολεία του νομού Δράμας και από το 1972 της Θεσσαλονίκης. Το 1985 συνταξιοδοτήθηκε.

Διετέλεσε πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Δράμας (21 Ιανουαρίου - Νοέμβριο 1967). Ταξίδεψε δύο φορές στον Πόντο (1982 και 1989) και στην Τσάλκα της Γεωργίας (1989) για εθνογραφική και λαογραφική έρευνα. Από νωρίς επίσης επιδόθηκε στην έρευνα ψυχοπαιδαγωγικών ζητημάτων. Καρπός αυτών των ερευνών υπήρξε το πλήθος εισηγήσεων και ομιλιών του σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια, στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, καθώς και δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Μερικά από τα συγγραφικά του έργα είναι τα εξής: Λαϊκή λατρεία του ποντιακού ελληνισμού, Ποντιακά λαογραφικά σύμμεικτα, Η ζωή μου στο Καρακούρτ του Καρς, Η Καλλίφυτος Δράμας, Ποντιακές λαϊκές διηγήσεις, Ο Μυλοπόταμος Δράμας, Ο Μαυρόβατος Δράμας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share