Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020

"Προετοιμαστείτε για..." - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί

Αναλυτική πρόγνωση!

23 Σεπτεμβρίου 2020 22:19
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παρουσίασε και σήμερα όπως κάθε ημέρα το δελτίο καιρού, ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, κάνοντας λόγο για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων κατά τις βραδινές ώρες αλλά και αύριο. Ωστόσο, πρόγνωση για κακοκαιρία έκανε νωρίτερα και ο Γιάννης Καλλιάνος, δείτε εδώ την πρόβλεψη του μετεωρολόγου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται λοιπόν για αύριο Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τους ανέμους να πνέουν έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί...»

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι ο καιρός θα χαλάσει το Σαββατοκύριακό επισημαίνοντας πως «ο εφιάλτης των πλημμύρων επιστρέφει».

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην πορεία ενός πολύ επικίνδυνου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο καθώς θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη ανατολικά νοτιοανατολικά θα βαθύνει και θα οργανωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δώσει πολύ μεγάλο όγκο νερού σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Στον πρώτο επισυναπτόμενο χάρτη αποτυπώνεται αυτή η οργανωμένη και εκτεταμένη ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία θα σαρώσει μεγάλο μέρος της γηραιάς ηπείρου φέρνοντας το καιρικό στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο τμήμα αυτής της διαταραχής θα χτυπήσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα. Αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες εμφανίζουν τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η δυτική ηπειρωτική χώρα (Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος) και στην πορεία της διαταραχής αυτής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα προβλεπόμενα ύψη βροχής αποτυπώνονται στους πέντε επόμενους επισυναπτόμενους χάρτες (μετά τον πρώτο χάρτη με τα βαρομετρικά συστήματα). Από εκεί και μετά νέα διαταραχή θα μας απασχολήσει την Δευτέρα της άλλης εβδομάδας βάζοντας στο "κόκκινο" αρκετές περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας αρχικά και στην εξέλιξη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξέλιξη που αποτυπώνεται στους τελευταίους τρεις επισυναπτόμενους χάρτες».

Ο μετεωρολόγος είχε αναφέρει ότι σήμερα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά επισήμανε και πάλι ότι το Σάββατο αναμένεται να χαλάσει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share