Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού σε όλους τους αθλητές

Τι είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ

23 Σεπτεμβρίου 2020 20:55
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού σε όλους τους αθλητές

Την Τετάρτη ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, συνομιλώντας για την ασφάλεια των Αγώνων, υποσχόμενος πως οι Αγώνες θα είναι ασφαλείς για αθλητές και το κοινό.

Σύμφωνα με το προσχέδιο των μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021- δείτε εδώ την ακριβή ημερομηνία έναρξής τους- όλοι οι αθλητές και γενικότερα οι εμπλεκόμενοι καθ' οιονδήποτε τρόπο, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ για τον κορωνοϊό κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία.

Την ίδια υποχρέωση θα έχουν και τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της οικοδέσποινας χώρας, αλλά και τυχόν αθλητές άλλων χωρών που διαμένουν στην Ιαπωνία, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω προσχέδιο, το οποίο προβλέπει επίσης ότι όλες οι μετακινήσεις αθλητών και συνοδών, από το Ολυμπιακό Χωριό προς τις αθλητικές και προπονητικές εγκαταστάσεις, θα γίνονται με ειδικά οχήματα.

Εθνική Ελλάδος: Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες για το προολυμπιακό τουρνουά

Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες τόσο για αυτούς και κατ’ επέκταση για τους προολυμπιακούς αγώνες για την πρόκριση.

Η FIBA ανακοίνωσε σήμερα το νέο χρονοδιάγραμμα για τις τέσσερις διοργανώσεις, που θα λάβουν χώρα σε Βελιγράδι, Κάουνας, Σπλιτ και Βικτόρια.

Έτσι, η Εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει, μέσω Καναδά, την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο διάστημα 29 Ιουνίου-4 Ιουλίου του 2021, ενώ οι Ολυμπιακοί έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου.

Μάλιστα, η FIBA εξασφάλισε μικρή παράταση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τουρνουά, με τον γενικό γραμματέα Ανδρέα Ζαγκλή να ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Θυμίζουμε τα τέσσερα τουρνουά (29 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2021):

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη

ΚΑΟΥΝΑΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νότια Κορέα

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Πολωνία, Σλοβενία, Ανγκόλα

ΣΠΛΙΤ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία

ΒΙΚΤΟΡΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Καναδάς, Ελλάδα, Κίνα

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, ενώ το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα το πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει κάθε τουρνουά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share