Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λήξη συναγερμού στο Παρίσι - Άνοιξε ο Πύργος του Άιφελ

Αποκλεισμένη παρέμεινε η γύρω περιοχή

23 Σεπτεμβρίου 2020 15:54
Λήξη συναγερμού στο Παρίσι - Άνοιξε ο Πύργος του Άιφελ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άνοιξε και πάλι για τους επισκέπτες ο Πύργος του Άιφελ. Νωρίτερα, το μνημείο είχε εκκενωθεί, ενώ αποκλεισμένη παρέμεινε η γύρω περιοχή, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα που δέχθηκε η αστυνομία του Παρισιού, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία. Άνοιξε ξανά με περιορισμούς τον Ιούνιο και παρέμεινε ανοιχτός παρά την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος επέλασης της Covid-19 στη χώρα.

Τον Μάιο του 2018, ο Πύργος εκκενώθηκε και παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες λόγω απειλής βόμβας που η αστυνομία έκρινε, τελικά, πως ήταν φάρσα.

Ένα ύποπτο πακέτο οδήγησε σε εκκένωση και τον Ιούνιο του 2017. Μια ομάδα πυροτεχνουργών έλεγξε το αντικείμενο και διαπίστωσε ότι δεν αποτελούσε απειλή.

Ακόμη, ο Πύργος εκκενώθηκε δύο φορές τον Σεπτέμβριο του 2010 λόγω απειλών που αποδείχτηκε ξανά πως ήταν φάρσες.

Θρίλερ στο Παρίσι: Βρήκαν πτώμα σε έπαυλη μετά από 30 χρόνια (photo)

Οι εργασίες ανακαίνισης μιας ερειπωμένης έπαυλης στο Παρίσι, πολύ κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, διεκόπησαν απρόσμενα μετά τον εντοπισμό στο υπόγειό της ενός πτώματος που βρισκόταν εκεί επί 30 ολόκληρα χρόνια! Ενώ, αποτροπιασμό προκαλεί η πράξη ενός 27χρονου αστυνομικού στο Λος Άντζελες, ο οποίος ασέλγησε σε πτώμα 34χρονης.

Η έπαυλη δίπλα στην πρώην κατοικία του Yves Saint Laurent στη συνοικία Faubourg Saint-Germain του Παρισιού – αγαπημένη εδώ και αιώνες της γαλλικής αριστοκρατίας – παρέμενε ακατοίκητη από το 1980. Τον περασμένο Ιανουάριο την αγόρασε ο τραπεζικής επενδυτής Ζαν Μπερνάρ Λαφοντά καταβάλλοντας 35 εκατ. ευρώ – ποσό εξαπλάσιο της τιμής εκκίνησης σε μια δημοπρασία που διήρκεσε μόλις ένα τέταρτο της ώρας -.

Οι εργασίες ανακαίνισης, ωστόσο, στο ερειπωμένο κτίριο των 1.580 τ.μ. σταμάτησαν όταν τα συνεργεία εντόπισαν στις 26 Φεβρουαρίου ένα πτώμα κάτω από σανίδια και μπάζα, όπως αναφέρει η Le Monde. «Όλοι αισθανθήκαμε συντριβή, όταν μάθαμε ότι ήταν εκεί για τόσο πολύ καιρό εν αγνοία μας», δήλωσε η Σαμπίν Λεμπρετόν, επικεφαλής τοπικής ένωσης με στόχο τη διατήρηση της έπαυλης.

Η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε έρευνα καθώς η νεκροψία έδειξε ότι το πτώμα έφερε τραύματα από μαχαίρι και σπασμένα οστά. Έγγραφα που βρέθηκαν επάνω του, επέτρεψαν στην αστυνομία να αναγνωρίσει ότι η σορός ανήκε στον Ζαν-Πιερ Ρενό, που δεν είχε μόνιμη κατοικία και αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, ενώ οι ιατροδικαστές κατέληξαν ότι ο θάνατός του συνέβη πριν από τρεις δεκαετίες.

«Πιθανώς ενεπλάκη σε καυγά με κάποιο άλλο περιθωριοποιημένο άτομο. Αλλά παραμένει άγνωστο αν πέθανε στην έπαυλη, ή μετέφεραν τη σορό του εδώ. Ίσως να μη βρούμε ποτέ ποιος ευθύνεται για τον θάνατό του. Δεν αποκλείεται ο δολοφόνος να είναι κι ο ίδιος πλέον νεκρός», είπε πηγή της αστυνομίας στη Le Monde.

Οι συγγενείς του θύματος ενημερώθηκαν για τον θάνατό του, ενώ ο νέος ιδιοκτήτης της έπαυλης αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια. Οι εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο με στόχο τη μετατροπή της σε κτίριο που θα στεγάζει τα γραφεία διεθνούς εταιρείας, όπως αναφέρει η Le Parisien.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share