Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Παρίσι: Άγνωστος απειλεί να ανατινάξει τον Πύργο του Άιφελ (Video)

Όλες οι πληροφορίες

23 Σεπτεμβρίου 2020 13:58
Συναγερμός στο Παρίσι: Άγνωστος απειλεί να ανατινάξει τον Πύργο του Άιφελ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, καθώς άγνωστος που εμφανίστηκε στην περιοχή του Πύργου του Άιφελ, ξεκίνησε να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» κι απειλεί να ενεργοποιήσει εκρηκτικά.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV αναφέρει ότι η αστυνομία έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο οποίο ένας άνδρας του απείλησε πως θα βάλει βόμβα στον Πύργο του Άιφελ.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Amaury Bucco έγραψε στο Twitter: «Οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν την περιοχή, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας άντρας απειλεί να ανατινάξει τα πάντα».

Υπενθυμίζεται πως ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία. Άνοιξε ξανά με περιορισμούς τον Ιούνιο και παρέμεινε ανοιχτός παρά την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος επέλασης της Covid-19 στη χώρα.

Τον Μάιο του 2018, ο Πύργος εκκενώθηκε και παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες λόγω απειλής βόμβας που η αστυνομία έκρινε, τελικά, πως ήταν φάρσα.

Ένα ύποπτο πακέτο οδήγησε σε εκκένωση και τον Ιούνιο του 2017. Μια ομάδα πυροτεχνουργών έλεγξε το αντικείμενο και διαπίστωσε ότι δεν αποτελούσε απειλή.

Ακόμη, ο Πύργος εκκενώθηκε δύο φορές τον Σεπτέμβριο του 2010 λόγω απειλών που αποδείχτηκε ξανά πως ήταν φάρσες. Ενώ, οι εργασίες ανακαίνισης μιας ερειπωμένης έπαυλης στο Παρίσι, πολύ κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, διεκόπησαν απρόσμενα μετά τον εντοπισμό στο υπόγειό της ενός πτώματος.

Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο - Φρικτό δυστύχημα στη Γαλλία (Video)

Πέντε παιδιά ηλικίας 3 ως 14 ετών από την ίδια οικογένεια, έχασαν τις ζωές τους σε τροχαίο στη νοτιοανατολική Γαλλία. Τραγωδία σημειώθηκε και στην χώρα μας με έναν 16χρονο να χάνει τη ζωή του σε φρικτό τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Πύργου-Πατρών.

Η ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιφέρεια Ντρομ και συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο Α7. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της πόλης Βαλάνς που βρέθηκε στο σημείο, το μίνι βαν που μετέφερε τα παιδιά και τους ενήλικες, βγήκε εκτός πορείας, ανετράπη κι έπιασε φωτιά.

Περισσότεροι από 50 πυροσβέστες και τρία ελικόπτερα βρέθηκαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τα θύματα. Πριν χάσει τις αισθήσεις του, ο οδηγός φέρεται να ανέφερε σε μάρτυρες πως διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα. Οι έρευνες επικεντρώνονται στην πιθανή ύπαρξη τεχνικού προβλήματος ή στην έλλειψη συντήρησης.

Συγκλονισμένη είναι η Γαλλία με το τραγικό δυστύχημα με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να στέλνει το μήνυμα: «Παιδιά έχασαν τις ζωές τους σε ένα τραγικό τροχαίο στη Ντρομ. Μοιράζομαι τον πόνο με τους συγγενείς τους και οι σκέψεις μου βρίσκονται με τους τραυματίες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share