Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός σε εταιρεία στο Κορωπί: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα κορωνοϊού!

Για ποια πρόκειται;

23 Σεπτεμβρίου 2020 10:25
Συναγερμός σε εταιρεία στο Κορωπί: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει σε εταιρεία με έδρα το Κορωπί, καθώς εντοπίστηκαν 11 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στο γειτονικό Μαρκόπουλο εντοπίστηκε κρούσμα σε Λύκειο.

Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην εταιρεία, που απασχολεί 150 εργαζομένους, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 11 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ υπάρχει φόβος ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τη Αττική να βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς από το σύνολο μετρά 212 περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν εννέα ακόμα θάνατοι, με τον τραγικό απολογισμό να ανεβαίνει στους 325.

Κορωνοϊός: Στους 353 οι θάνατοι στη χώρα μας - Κατέληξε 84χρονος

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων, καθώς έχασε τη μάχη για τη ζωή 84χρονος που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο 84χρονος κατέληξε χθες το απόγευμα και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 353, ενώ υπενθυμίζεται ότι χθες είχαμε νέα έκρηξη κρουσμάτων!

Σενάριο «βόμβα» για lockdown στην Αττική από την Παρασκευή! (Video)

Το ενδεχόμενο να επιβάλει lockdown στην Αττική, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, εξετάζει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Λάππα που μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης το Mega.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά αυτό θα είναι για 14 ημέρες και αν τελικά αποφασιστεί θα τεθεί σε εφαρμογή είτε από την Παρασκευή, είτε από την Δευτέρα, όπως γίνεται με τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Επίσης, ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Αττική εμφανίστηκε και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας

Το ενδεχόμενο αυτό, κερδίζει... έδαφος όχι τόσο επειδή μαζεύεται κόσμος στις πλατείες, αλλά επειδή τα κρούσματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα και το σύστημα υγείας αρχίζει και πιέζεται με τους διασωληνωμένους.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το σενάριο να γίνει τοπικό lockdown στα πρότυπα της Μαδρίτης, ωστόσο όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν υπάρχει πρωτόκολλο για κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να γίνει στην χώρα μας.

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού και στο 2ο Λύκειο Παλλήνης!

Σε απολύμανση του 2ου Ενιαίου Λυκείου Παλλήνης προχώρησε ο Δήμος Παλλήνης την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού, ενώ θετικό κρούσμα εντοπίστηκε και στο Λύκειο Μαρκοπούλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμος Παλλήνης από τη Διεύθυνση του 2ου Ενιαίου Λυκείου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό του Σχολείου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση του Σχολείου, ο εκπαιδευτικός, από την Τρίτη 15/9, είχε ενημερώσει, ότι, μέλος του περιβάλλοντος του, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Αμέσως του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το Σχολείο και να υποβληθεί σε τεστ, όπως και έκανε.

Το αποτέλεσμα του τεστ (16/9) ήταν αρνητικό. Ο εκπαιδευτικός επέλεξε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και δεν επέστρεψε στο Σχολείο.

Την Παρασκευή 18/9, ενημέρωσε την Διεύθυνση του Σχολείου, ότι, σε νέο τεστ που υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σε επικοινωνία με τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας, θεωρήθηκαν ως στενές επαφές οι μαθητές του τμήματος Γ-Οικονομίας 1, στην αίθουσα του οποίου, σύμφωνα με την Διεύθυνση του Σχολείου, ο εκπαιδευτικός είχε μπει μόνο για 2 ώρες την Δευτέρα 14/9 τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις, και ενώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκε, δεν ήταν ακόμη φορέας του ιού.

Η Διεύθυνση του Σχολείου προχώρησε στις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ ενώ με απόφαση της οικείας Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναστέλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του τμήματος Γ1-Οικονομίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share