Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κυκλοφοριακό κομφούζιο: Αυξημένη κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες - Ποιοι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι

Δείτε ποιους να αποφύγετε

23 Σεπτεμβρίου 2020 09:42
Κυκλοφοριακό κομφούζιο: Αυξημένη κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες - Ποιοι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Ενώ, το αδιαχώρητο επικρατεί στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, με χαρακτηριστική να είναι η χθεσινή εικόνα!

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, αυξημένη κίνηση καταγράφεται στο καθοδικό ρεύμα της λεωφόρου Κηφισίας, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες μέχρι και το ύψος του Γηροκομείου.

Μποτιλιάρισμα σημειώνεται και στην Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα. Μικροπροβλήματα καταγράφει ο χάρτης της Google και στη λεωφόρο Μεογείων, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη.

Κίνηση τώρα υπάρχει και στο ανοδικό ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από τις Τρεις Γέφυρες έως Νέα Χαλκηδόνα.

Σενάριο «βόμβα» για lockdown στην Αττική από την Παρασκευή! (Video)

Το ενδεχόμενο να επιβάλει lockdown στην Αττική, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, εξετάζει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Λάππα που μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης το Mega.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά αυτό θα είναι για 14 ημέρες και αν τελικά αποφασιστεί θα τεθεί σε εφαρμογή είτε από την Παρασκευή, είτε από την Δευτέρα, όπως γίνεται με τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Επίσης, ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Αττική εμφανίστηκε και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας

Το ενδεχόμενο αυτό, κερδίζει... έδαφος όχι τόσο επειδή μαζεύεται κόσμος στις πλατείες, αλλά επειδή τα κρούσματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα και το σύστημα υγείας αρχίζει και πιέζεται με τους διασωληνωμένους.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το σενάριο να γίνει τοπικό lockdown στα πρότυπα της Μαδρίτης, ωστόσο όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν υπάρχει πρωτόκολλο για κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να γίνει στην χώρα μας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share