Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown αν…» - Ανατροπή από τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο

Όλα όσα είπε ο καθηγητής

23 Σεπτεμβρίου 2020 08:29
«Μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown αν…» - Ανατροπή από τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή φέρνει ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερο ακούγονται οι φωνές για lockdown λόγω κορωνοϊού, με τον καθηγητή μικροβιολογίς να αναφέρει πως μπορούμε να το αποφύγουμε υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως «έχουμε σημαντική αύξηση στους διασωληνωμένους» και πως το σύστημα υγείας υφίσταται μεγάλη πίεση, ενώ όσον αφορά στο πώς εξελίσσεται η δυναμικότητα του ιού, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι «το νόσημα δεν είναι από την πρώτη μέρα βαρύ, 5 έως 6 ημέρες μπορεί να πάει ελαφριά και μετά να εξελιχθεί».

Τέλος, όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής ανέφερε πως «τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό λιγότερο» και ότι «η Πολιτεία δεν έχει δυνατότητα για περισσότερες σχολικές αίθουσες».

Κορωνοϊός: Κλειστά πάνω από 70 σχολεία ή τμήματα - 67 κρούσματα

Κλειστά παραμένουν 73 σχολεία ή τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κορωνοιού. Τα περισσότερα στην περιφέρεια Αττικής.

Μέχρι χθες, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε σύνολο 14.060 σχολείων είχε ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων πανελλαδικά: δύο Νηπιαγωγείων, δύο Δημοτικών σχολείων, δύο Γυμνασίων και ενός Λυκείου.

Παράλληλα, κλειστά παραμένουν τμήματα σε 51 σχολεία πανελλαδικά: σε 3 Νηπιαγωγεία, 18 Δημοτικά, 17 Γυμνάσια και 13 Λύκεια.

Πώς κατανέμονται γεωγραφικά Πέντε σχολεία στην Αττική βρίσκονται σε εξ' ολοκλήρου αναστολή ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων. Κλειστά είναι επίσης ένα σχολείο στο Νομό Καβάλας και ένα σχολείο στο Νομό Ηρακλείου.

Σε αναστολή βρίσκονταν τμήματα σε 4 σχολεία στο Νομό Τρικάλων, 3 στο Νομό Πιερίας, 2 στο Νομό Καστοριάς και από ένα στους Νομούς Ηλείας, Σερρών και Θεσσαλονίκης ενώ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Συνολικά, από τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες, τα 50 αφορούν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία, όπως διαμορφώνεται σήμερα το πρωί από το υπουργείο Παιδείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share