Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση ανάγκης οι υγειονομικοί - Πανικός με παραιτήσεις στο νοσοκομείο Νικαίας

Τρομερές εξελίξεις τις τελευταίς ώρες

22 Σεπτεμβρίου 2020 22:23
Κορωνοϊός: Σε κατάσταση ανάγκης οι υγειονομικοί - Πανικός με παραιτήσεις στο νοσοκομείο Νικαίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε κατάσταση ανάγκης βρίσκεται λόγω κορωνοϊού το υγειονομικό προσωπικό, ενώ πανικός επικρατεί στο νοσοκομείο Νικαίας, με σωρεία παραιτήσεων που το Υπουργείο Υγείας δεν αποδέχεται.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, όπως είπε η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής μιλώντας στο MEGA, είναι το ότι στο «Σωτηρία», υπάρχει μόλις ένα διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ ακόμη και στο Άγιο Όρος επικρατεί συναγερμός.

Ωστόσο, σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει να δημιουργηθούν 40 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία μέχρι και την Παρασκευή, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και απλά κρεβάτια.

Την ίδια ώρα, ο κορωνοϊός «σαρώνει» μεταξύ των υγειονομικών, καθώς εντοπίστηκαν 200 κρούσματα μέσα σε 8 εβδομάδες.

Στις 5 Αυγούστου είχαμε 13 κρούσματα σε υγειονομικούς, στις 15 Αυγούστου ανέβηκαν 50, στις 20 Αυγούστου στα 75, στις 29 Αυγούστου στα 99, στις 10 Σεπτέμβριου τα κρούσματα μεταξύ υγειονομικών έφτασαν τα 150, και τώρα έχουν ανέλθει στα 200.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 2 στους 3 είναι ασυμπωματικοί.

Παραιτήσεις… μη δεκτές στην Νίκαια

Η πλημμυρίδα ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

Η αρχή έγινε από το Nοσοκομείο της Νίκαιας, όπου μετά από γενική συνέλευση οι γιατροί αποφάσισαν ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν μάλιστα, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αλλά και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19, ενώ αναμένεται το πλήρες κείμενο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

Την υπόθεση γνωστοποίησε μέσω των social media, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, και γιατρός του νοσοκομείου Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου.

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, οπότε οι δύο επικεφαλής γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής απογευματινής ενημέρωσης της Τρίτης για τον κορωνοϊό. Πρόσθεσε επίσης, ότι το νοσοκομείο ενισχύεται άμεσα με 10 επιπλέον κλίνες νοσηλείας Covid-19 και πλέον η δυναμικότητα του νοσοκομείου αγγίζει στο σύνολο, τις 40 κλίνες.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε: «Όπου χρειαστεί θα αυξήσουμε τις δυνάμεις και θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή! Η Νίκαια συνεχίζει να υποδέχεται περιστατικά και να διαχειρίζεται ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μάλιστα να σας πω ότι η παραίτηση, όπως γράφτηκε, του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε δεκτή, συνεχίζει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του. Ο προγραμματισμός μας συνεχίζεται προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share