Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κερατέα

Συναγερμός!

22 Σεπτεμβρίου 2020 20:05
Φωτιά στην Κερατέα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κερατέα και, συγκεκριμένα, στην περιοχή της Αμαχερής, καίγοντας χαμηλή βλάστηση και θέτοντας σε συναγερμό την πυροσβεστική, ενώ οι κάτοικοι βιώνουν ξανά τον εφιάλτη.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μεγάλη φωτιά στην Κάρπαθο

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, στην περιοχή Μενετές της Καρπάθου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν επίσης ΟΤΑ και μηχάνημα έργου.

Πάτρα: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στα Συχαινά - Απειλήθηκαν σπίτια (Video)

Δύσκολη η νύχτα που πέρασε στην Πάτρα λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή των Συχαινών, όπου απειλήθηκαν σπίτια ενώ οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχείρησαν στην περιοχή της Βούντενης, του δήμου Πατρέων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την φωτιά που έκαιγε σε αγροτοδασική έκταση.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ περιπολικά της Αστυνομίας προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιμετρική οδό της Πάτρας και σε γειτονικούς δρόμους, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στις 5:30 τα ξημερώματα, η εικόνα στο πύρινο μέτωπο ήταν ελαφρώς καλύτερη, ενώ δεν κινδύνευαν κατοικημένες περιοχές, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση. Έχει δοθεί, μάλιστα, εντολή με το πρώτο φως της ημέρας, να προστεθούν και εναέρια μέσα στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί, δυσκολεύουν το έργο το Πυροσβεστών κι έτσι οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική και κινούνται με κατεύθυνση προς Ρίο.

Στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών.

Ζωντανές εικόνες από την πυρκαγιά στα Συχαινά

Συγκλονιστικές εικόνες από την πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή των Συχαινών-Βούντενης της Πάτρας. Ο δημοσιογράφος του thebest.gr Γιάννης Πομώνης είναι εκεί και μεταδίδει live.

Posted by The Best Portal on Wednesday, September 16, 2020
Ζωντανές εικόνες από την πυρκαγιά στα Συχαινά (2)

Συγκλονιστικές εικόνες από την πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή των Συχαινών-Βούντενης της Πάτρας.

Posted by The Best Portal on Wednesday, September 16, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share