Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς;

22 Σεπτεμβρίου 2020 18:44
Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε νέα έκτακτα μέτρα προχώρησε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει πως αναβάλλονται όλες οι υπαίθριες παραστάσεις σε όλη την χώρα πλην θερινού κινηματογράφου, τη στιγμή που η κατάσταση στην Αττική μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι σήμερα βρέθηκαν 210 κρούσματα στην Αττική. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για 2η εβδομάδα πάνω από 300 κρούσματα ενώ υπάρχουν αυξητικές τάσεις οι διασωληνωμένοι. Στο επίκεντρο είναι η Αττική ενώ ο μέσος όρος θανάτων αγγίζει τους 5 όπως στο πρώτο κύμα».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη φάση. Ειδικά στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας. Μίλησε και για τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα δίνοντας βάση στην τηλεργασία και ποιοι εξαιρούνται από αυτή. Οπως τόνισε ο εργοδότης θα πρέπει να δηλώσει στο Εργάνη τους εργαζόμενους που είναι σε τηλεργασία καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Επίσης μίλησε για την σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων προς και από τον τόπο εργασίας για αποσυμφόρηση των ΜΜΜ.

Από εκεί και πέρα ανακοίνωσε από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες (δεν περιλαμβάνει θερινά σινεμά).

Επίσης τόνισε ότι δεν πρέπει συνέχεια να μιλάμε για ένα πιθανό lockdowh αλλά να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να το αποφύγουμε: «Το lockdown είναι η τελευταία λύση για να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Από το lockdown θωρώ ότι είμαστε αρκετά μακριά. Αυτή την στιγμή δεν μιλάμε ούτε για καθολική χρήση μάσκας. Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα, να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Αν εφαρμόσουμε το τρίπτυχο μάσκα – αποστάσεις – υγιεινή είναι η καλύτερη απάντηση στον ιό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share