Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

22 Σεπτεμβρίου 2020 17:50
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στις 18:00 ανακοινώνονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού που πλήττει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αττική, ενώ η Αστυνομία εξέδωσε νέο ηχητικό μήνυμα για τις συγκεντρώσεις.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις:

Το «χειροφίλημα» του Χαρδαλιά σε ιερέα, οι «εμπρηστικές» αναρτήσεις στο Twitter και η απάντηση του ίδιου! (photo-video)

Έντονο σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το βίντεο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και δείχνει τον Νίκο Χαρδαλιά να φιλά το χέρι ιερέα στην Καρδίτσα.

Η κίνηση αυτή καθαυτή, αλλά και η ανακολουθία των δηλώσεων με τις πράξεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας δεν πέρασαν φυσικά απαρατήρητες από τους χρήστες του διαδικτύου.

Τα σχόλια, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, ήταν ειρωνικά. Κάποιοι σχολίαζαν πως… σκόνταψε και ουσιαστικά κρατήθηκε από τον πάπα για να μην πέσει και άλλοι ότι… δεν ήθελε να αφήσει να του κλέψει τη δόξα ο Γιώργος Κουμουτσάκος!

Δείτε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά:

Στον σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες με την κίνησή του να φιλήσει το χέρι ενός παπά στην Καρδίτσα, αγνοώντας κάθε μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό, απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο κ. Χαρδαλιάς αρνείται πως φίλησε το χέρι του ιερέα, ενώ μάλιστα όπως λέει ο ίδιος «τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά:

Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας.

Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιώ νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:

Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών.

Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share