Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα στο Άγιο Όρος - Σε καραντίνα δύο μοναστήρια (Video)

Τι αναφέρει η εγκύκλιος

22 Σεπτεμβρίου 2020 14:25
Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα στο Άγιο Όρος - Σε καραντίνα δύο μοναστήρια (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εγκύκλιο προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, απέστειλε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Ιερά Κοινότητα.

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση.

Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για περαιτέρω διερεύνηση υπόπτων κρουσμάτων, ενώ ένας μοναχός από τη μονή Αγίου Παύλου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο μοναστήρια έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: Αυτόφωρο όσοι προτρέπουν τη μη χρήση μάσκας (Video)

Κορωνοϊός: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης υπήρξε σήμερα σχετικά με τη χρήση μάσκας. Όπως μετέδωσε ο Alpha, όσοι προτρέπουν τη χρήση μη μάσκας θα συλλαμβάνονται και θα πηγαίνουν αυτόφωρο! Ενώ, σοκάρει μια «προφητεία» βιβλίου για την έλευση του ολοκληρωτισμού της μάσκας πριν από 70 χρόνια!

Συγκεκριμένα, αυτόφωρη διαδικασία και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή» παραγγέλνει με εγκύκλιο του προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τρόπο ξεκάθαρο επισημαίνει ότι «οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share