Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Αυτόφωρο όσοι προτρέπουν τη μη χρήση μάσκας (Video)

Εγκύκλιος-φωτιά για το κίνημα κατά της μάσκας

22 Σεπτεμβρίου 2020 13:27
Κορωνοϊός: Αυτόφωρο όσοι προτρέπουν τη μη χρήση μάσκας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης υπήρξε σήμερα σχετικά με τη χρήση μάσκας. Όπως μετέδωσε ο Alpha, όσοι προτρέπουν τη χρήση μη μάσκας θα συλλαμβάνονται και θα πηγαίνουν αυτόφωρο! Ενώ, σοκάρει μια «προφητεία» βιβλίου για την έλευση του ολοκληρωτισμού της μάσκας πριν από 70 χρόνια!

Συγκεκριμένα, αυτόφωρη διαδικασία και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή» παραγγέλνει με εγκύκλιο του προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τρόπο ξεκάθαρο επισημαίνει ότι «οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ».

Απόφαση σοκ: Όσοι δεν φορούν μάσκες θα σκάβουν τάφους για θύματα του κορωνοϊού!

Έναν διαφορετικό τρόπο για να τιμωρήσουν όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα, αγνοώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης για τα μετρά προστασίας της διασποράς του κορωνοϊού, σκέφτηκαν στην περιφέρεια Γκρέσιν, στην Τζουά Τιμόρ μια επαρχία της Ινδονησίας.

Οποίος συλλαμβάνεται να μην φοράει μάσκα θα του επιβάλλεται να σκάψει τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού. Ήδη σε οκτώ αρνητές της μάσκας διατάχθηκε να πιάσουν φτυάρια και να αρχίσουν το σκάψιμο στο δημόσιο νεκροταφείο στο χωριό Νγκαμπιτάν, ανατολικά της Ιάβα.

«Υπάρχουν μόνο τρεις διαθέσιμοι εκσκαφείς τάφων αυτήν τη στιγμή, οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα επίσης να βάλω αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουν μαζί τους» δήλωσε στο Tribun News ο επικεφαλής της επαρχίας Σέρμε, Σουγιόνο και συμπλήρωσε «Ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω παραβιάσεις».

Όσοι δεν φορούν μάσκες θα σκάβουν τάφους για θύματα της πανδημίας

Ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 συνεχίζει να αυξάνεται στο Σέρμε, αναγκάζοντας τις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας. Οι κάτοικοι που αγνοούν , τα νέα πρωτόκολλα υπόκεινται σε πρόστιμα ή κοινοτική υπηρεσία ως τιμωρία.

Η Ινδονησία σημείωσε χθες αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων κορωνοϊού κατά 3.636, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία σε 218.382.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share